Ultratingull - trupi ultratingull


Parimi i ultratinguj - ultrazërit diagnostifikimit organizëm shumë e çuditshme. Pionierët e kësaj metode është gjeografia që bëjnë thellësitë hartë oqeanit. Trupi ultratinguj ultrazërit ysledovanye vepron mbi parimin e echolocation, reflektuar sinjale tejzanor nga strukturat akustikisht jo-homogjene e ndizni kompjuterin ultrazërit ekran ekran në aspektin ngjyra të ndezura, duke krijuar një imazh dy-dimensional volumetrike.

Transmetues Sound Vala vjen me një ind dhe kthehet në pranuesit, e cila është e vendosur në afërsi të transmetuesit. Sa më i ulët Dendësia e indeve, e më pak të pasqyruara valët e zërit dhe anasjelltas. Procesi është i ngjashëm me ultratinguj diagnostifikimit radio, e cila merr valët e radios padëgjueshëm dhe i konverton ato në tingujt me anë të folësit.

Diagnoza me ultratinguj është e thjeshtë, pa dhimbje dhe të përballueshme, nuk ka contraindications dhe mund të përdoret në mënyrë të përsëritur.

Ultratinguj barkut