Teknologji Lavage stomakut


Lavage stomakut, përdoret për qëllime terapeutike, ose për hulumtim larë diagnostike ujë.

Indikacionet për trajtim Lavage stomakut - helmimi nga helmet e ndryshme të marra brenda, helmimi me ushqim, gastrit me formimin e harlisur mukozë dhe shteteve të tjera. Lavage diagnostikues gastrik përdorur në sëmundjet e stomakut (veçanërisht në kancer dyshuar stomakut), si dhe si agjent përzgjedhje në proceseve inflamatore në bronke dhe mushkërive (në rast pacient kumbulla mukusit) dhe lezione infektive e stomakut.

Kundërindikimet për Lavage stomakut duke përdorur hetim janë ngushtimi i konsiderueshëm i ezofagut, afatgjatë (më shumë se 6-8 orë), pas helmimit të rëndë me acidet e fortë dhe alkalet (shkelje e mundshme e integritetit të murit të ezofagut).

Kundërindikimet krahasuese: infarkt akut miokardi, faza akute e pash, epilepsi me konfiskimet shpeshta konvulsive (ndoshta snacks hetim).

Teknologji Lavage stomakut, tjetër për Lavage stomakut duke përdorur trashë sondë stomaku dhe drejtoj. Para Lavage stomakut në një pacient i veshur mushama platformë; në qoftë se ai ka protezat, ata e marrin jashtë.

Hetimi para se të hyjnë vazelinë smeared ose vaj perimesh. Pacienti ulet në një karrige, fort kapur në kurrizin e tij, kreu dhe gjunjë vendosur pak përpara përveç në mes këmbëve mund të vënë një kovë apo pellgu.

Hetim erë të gjuhës dhe të kërkojë pacientit për të bërë disa lëvizje të gëlltitjes, duke rezultuar hetim lehtë merr në ezofag dhe stomak. Në disa raste, promovimi i sondës shkakton refleksin gag; duke ofruar pacienti të marrë frymë thellë dhe shpesh, dhe hetim momentin administruar shpejt. Ashensor gyp deri në një lartësi prej 1-1,5 m, mbushe me ujë, një zgjidhje të sode buke ose lëngjeve të tjera të shpimit.

Kur gyp është ulur poshtë ai hyn përmbajtjen e stomakut. Lavage stomakut prodhojë aq kohë sa uji që vjen nga stomaku nuk është i qartë. Procedura kryhet ofruesit.

Lavage stomakut në shtëpi


Shpëlaj stomak mund të jetë në shtëpi në këtë mënyrë.
Në kushte Home Theatre pacienti pini 5-6 gota ujë të ngrohtë (zgjidhje të dobët të sode buke), dhe pastaj, ngacmim gisht, rrënjë gjuhën, stimulon të vjella. Kjo procedurë përsëritet për aq kohë sa uji që derdhet nga stomaku, bëhet e qartë.

Kundërindikimet Lavage stomakut kjo metodë thjeshtuar janë: helmet pryzhyhayuscheho veprim, vajguri dhe produkte të tjera të naftës, pacienti pa ndjenja.