Douching si për të bërë


Larjen e vaginës me zgjidhjet e drogës. Procedura është hartuar në inflamacion të vazhdueshme të mitrës dhe shtojca e saj, vaginë.

Përdorim douching për parandalimin e shtatzënisë bazuar në heqjen mekanike të spermës nga substancat vaginë dhe veprimit nisën spermës.

Ndalohet sjellja douching inflamacion akut i organeve gjenitale (metroendometritis akute, adnesit, pelvioperitonit, parametrit etj), gjatë menstruacioneve dhe shtatzënisë, në javët e para pas lindjes, abortit.

Kryen infermiere vaginale douching (ndihmës) ose gruan në rekomandimin e mjekut.

Douching shpeshta pakontrolluar mund të çojë në një rënie në rezistencën vaginale e veprimit patogjen të mikrobeve.

Si douching


Për douching vaginale përdorimi temperatura e ujit të 37-40 ° C. zier

Substanca e ilacit e shtuar në ujë në formë të tretur (pluhur shpërbëhet më parë në një enë të veçantë).

Si të barnave të përdorura:

  • acid laktik (1 lugë çaji për 1 litër ujë)
  • soda buke (1-2 teaspoons në 1 litër ujë)
  • peroksid (2 lugë për 1 litër ujë)
  • galascorbin (1 gram në 1 filxhan me ujë)
  • çaj kamomil dhe të tjerët.

Douching vaginale bëni në pozitën e një gruaje shtrirë me këmbët prirje, gjunjë divorcuar. Gjatë mollaqe për të vënë një anije. Para se të bëni douching, ju duhet të identifikoheni vaginë e zonës dhe shpifjeve perineumit vazelinë ose lanolinë.

Për të përdorur lavazheve vagjinore turi Esmarch 1-1,5 litra kapacitet, një tub i ri thread gjatësi 1.5 m vinç dhe tip vaginale. Turi Esmarch tub gome dhe lahen tërësisht para zgjidhjes përdorimit dezinfektuese parë dhe ujë pastaj i zier, këshilla vlim. Turi Esmarch mbushur zgjidhjen e duhur dhe të varur në mur, rreth 75 cm mbi anije, duke siguruar një rrymë e dobët të lëngjeve.

Snorkeling lirimin e ajrit, pastaj era majën e vaginës në një thellësi prej 5-7 cm dhe valvula të hapur në tub. Në fillim të jet e ujitjes të lëngshme duhet të jetë i vogël, përndryshe kjo mund të ndodhë vasospasm të mprehtë, e cila është e rrezikshme për funksionin e organeve pelvike.

Ora Trajtimi - 10-15 minuta. Me qëllim të trajtimit douching vaginale bëjnë në mëngjes dhe në mbrëmje, me përmirësimin e - 1 në çdo ditë, atëherë çdo ditë tjetër dhe, së fundi, 1-2 herë në javë.

Një kurs i trajtimit zakonisht procedurat e përcaktuara 7-10 douching.

Vajzat douching vaginale bëjnë kryesisht me vulvovaginitis, duke përdorur gome hollë e butë ose tub plastik.

Douching bëhet vetëm me mjekun madhe zell apo feldsherka.