Terapi mikrovalë, terapi mikrovalë


Mikrovalë - terapi, metodë elektroterapi, bazuar në ndikimin mbi pacientin e valëve elektromagnetike me një gjatësi vale prej 1 mm do1m (ose në përputhje me frekuencën e valëve elektromagnetike 300-30.000 MHz).

Valët UHF efekt pozitiv në sistemin kardiovaskular - përmirëson funksionin e shtrëngohet miokardi, metabolizmi aktivizohet në muskujt e zemrës, ul tonin e enëve periferike të gjakut. Më të theksuara dinamika pozitive është vërejtur kur ekspozohen ndaj rajonit të veshkave.

Nën ndikimin Terapi mikrovalë është zgjerimi i enëve të gjakut, duke rritur rrjedhjen e gjakut, redukton spazma e muskujve të butë, normalizimin e proceseve të frenimit dhe ngacmim të sistemit nervor, përshpejton kalimin e impulseve përgjatë fibrave nervore, duke ndryshuar proteina, lipidet, metabolizmin e karbohidrateve. Terapi mikrovalë aktivizon funksionin e sistemit simpatike-veshkave, shfaq anti-inflamator, antispasmodic, veprimin analgjezik

Në praktikë mjekësore mikrovalë duke përdorur decimetër (0.1-1 metra) dhe centimetër (1-10 cm) vargjet dhe në përputhje me rrethanat janë dy lloje të terapisë me mikrovalë:

  1. Detsimetrovolnovaya (UHF-terapi)
  2. Santimetrovolnovaya (SMV-terapi).

Mikrovalë zënë një pozitë të mesme në mes të valëve elektromagnetike e varg ultrahigh-frekuencave dhe rrezet infra të kuqe.

Prandaj, disa nga vetitë e saj fizike janë të afërt me dritë, energjisë rrezatues. Mikrovalë mund të kërcej sa të lehta, perelomlyuvatysya, të shpërndara dhe të zhytur, ata mund të jenë të përqendruara në një rreze të ngushtë dhe të përdoret për ndikim lokal drejtuar. Getting në trupin e njeriut, 30-60% e mikrovalëve absorbohet nga indet e trupit, pjesa tjetër është pasqyruar.

Pasqyrimi i mikrovalë, sidomos pëlhura me përçueshmëri të ndryshme elektrike, e cila vjen dhe reflektuar energji mund të përbëhet, kërcënuese indet mbinxehjes lokale.

Disa indet zhytur energjisë mikrovalë është konvertuar në të nxehtit dhe bën efekt termik. Së bashku me këtë është vendi dhe efektet specifike. Efekti i lidhur me thithjen tingëllues e energjisë elektromagnetike si frekuencë dridhje e një numri të substancave biologjike (aminoacidet, polipeptide, ujit) është i afërt me diapazonin e frekuencave të mikrovalëve. Rrjedhimisht, nën ndikimin e mikrovalëve rrit aktivitetin e proceseve të ndryshme biokimike formojnë substanca biologjikisht aktive (serotonin, histamine dhe të tjerët.).

Ka disa dallime në veprimin e mikrovalë decimetër dhe varg centimetra. SMV energjia depërton indet në një thellësi prej 5-6 cm, dhe UHF -. 10-12 cm ngrohjes SMV veprim më të theksuara në shtresat sipërfaqësore të indeve, DMV është uniforme si në sipërfaqe dhe në indet e thella.

Indikacionet për terapi UHF


Terapi mikrovalë tregohet për sëmundjet deheratyvni-degjenerative dhe inflamatore të sistemit muskulor (artriti, artriti, osteoporozën dhe të tjerë.); Sistemi kardiovaskular (hipertension, sëmundje ishemike të zemrës, ateroskleroza cerebral, etj.); sëmundja e mushkërive (bronkit, pneumonia, astma dhe të tjerë.); sëmundjet inflamatore të organeve të legenit (adnexitis, prostatitis); sëmundjeve të traktit gastrointestinal (ulcera e stomakut ulcera duodenale, kolecistit, hepatitis, etj); sëmundjeve të traktit respirator sipërme (grykët, otitis, rinitit); sëmundjet e lëkurës (vlon, xhevairi hidro, ulcerat trofike, infiltrate postoperative).

Terapi mikrovalë Kundërindikimet

Terapi mikrovalë Kundërindikimet  terapi mikrovalë janë të njëjta si për llojet e tjera të terapisë frekuencë të lartë, përveç kësaj, tirotoksikozë, katarakt, glaukoma.