Reography dhe reohepatohrafiya


Reography  përkthim i fjalëpërfjalshëm: "Reo" -potok, kursi dhe përfaqësimi i saj grafike. Metodologjia Ky qarkullimi reohrafyy studim, bazuar në matjen e valë impuls të shkaktuar nga rezistenca e murit anije duke kaluar një aktuale elektrike. Në diagnozën e të gjitha llojeve të lezioneve vaskulare të trurit, gjymtyrët, mushkëritë, zemra, mëlçia dhe të tjerët. Cakto rheography.

Pgjymtyrët eohrafiya është përdorur për sëmundje vaskulare periferike, i shoqëruar nga ndryshimet në tonin e tyre, elasticitet, ngushtim ose bllokim të plotë të arterieve. Record rheogram bëjnë me fushat simetrik të dy gjymtyrëve, të cilat imponojnë elektroda në të njëjtën zonë, një gjerësi prej 10-20 mm. Për të kuptuar aftësitë adaptive e sistemit të enëve të gjakut duke përdorur mostra me nitroglycerin, stërvitje, të ftohtë.

Reohepatohrafiya


Reohepatohrafiya - Studimet e rrjedhjes së gjakut të mëlçisë. Regjistrimi rezistencën luhatjet elektrike të reohepatohrafiya indeve, për të gjykuar proceset që ndodhin në sistemin e enëve të gjakut mëlçi: Furnizimi i gjakut, lezionet, veçanërisht në hepatit akut dhe kronik dhe kesh.

Një agjërimit në, pacienti i shtrirë në shpinë të tij, në disa episode pas stresit farmakologjike (papaverine, aminophylline, Nosh-PA).