Rreze-X diagnoza


Njohja e lëndimeve dhe sëmundjeve të organeve të ndryshme
dhe sistemet dhe bazohet në marrjen dhe analizën e tyre të X-ray imazhin.

Ky studim X-ray rreze kaluar nëpër organet dhe indet, ata nuk janë të zhytur në mënyrë të barabartë dhe të prodhimit është e pabarabartë. Prandaj, duke marrë më pas në ekran ose film, shkakton ekspozimin hije, i përbërë nga dritë dhe zonat e errëta të trupit.

Në agimin e radiologji fushën e përdorimit të saj ishin vetëm sistemi i frymëmarrjes dhe skelet. Në ditët e sotme, varg është shumë më i gjerë: gastrointestinal, hidhërim dhe urinar traktet, veshkat, gjakut dhe limfatike enët dhe të tjerët.

Përdorimi i X-ray: për të përcaktuar nëse pacienti ka ndonjë sëmundje dhe për të identifikuar karakteristikat e tij dalluese të dallojnë nga proceset e tjera patologjike; saktësi të përcaktuar vendndodhjen dhe shtrirjen e plagë, prania e komplikimeve; për të vlerësuar gjendjen e përgjithshme
pacienti.

Organet dhe indet ndryshojnë në dendësi dhe aftësinë për X-raying. Po, edhe eshtra të dukshme dhe nyje * mushkëritë, zemrën.

Kur x-rrezet si traktin gastrointestinal, mëlçisë, veshkave, enët bronkial, të cilat nuk kanë kontrast natyror, të përdorë artificiale në mënyrë specifike duke futur në substanca të padëmshme trupi X-ray nokontrastnye. Këto përfshijnë sulfate barium, komponimet organike jodit. Ata janë brenda (kur shqyrtuar stomakut), injektohet në gjak intravenoz (në veshkë urography dhe traktit urinar) Shi direkt në kavitetin e trupit (p.sh., Bronchography).

Indikacionet për X-ray është jashtëzakonisht i madh. Zgjedhja metodën më të mirë përcaktuar nga detyra diagnostike në çdo rast. Filloni, zakonisht me X-ray ose radiografi. .