Radiografi


Radiografi - Kjo është më e zakonshme dhe ndoshta mënyra më e dëmshme për diagnostikimin në praktikë moderne mjekësore.

Rreze rëntgen - Kjo valët frekuencë të lartë që kalojnë nëpër shumicën e nyjeve. X-ray është një foto që vjen nga goditur rrezet e pjatë, të ndjeshme në valët.

renhenovskih foto legen

Rreze rëntgen kalon nëpër trup; dhe më të lartë dendësia e indeve, më rrezatimi është zhytur nga ana e tyre. Sa më i ulët Dendësia e indeve, aq më shumë rrezet kalojnë përmes tyre, e cila më pas përplasem kundër pjatë dhe paraqiten si zona të bardhë dhe gri. Që kockat janë dendur në strukturë, ato shfaqen në të bardhë.

Renthenluchi në këtë rast nuk ka të bëjë me pjatë përplasem. Hapësira ajrore në mushkëri mund të shihet në foto zi, sepse rrezatimi kalon nëpër to.

X-rrezet e dëmshme, dhe kështu që nuk ka mosmarrëveshje mbi këtë çështje. Nuk është një pyetje në lidhje me dozë rrezatimi që kemi marrë gjatë testit - të rrezikshme apo jo.