Birë - si të bëjë të birë-1


Birë-ind gjilpërë çaj ose instrument tjetër i uritur për qëllime diagnostike ose terapeutike.

Nëpërmjet birë marrjes së materialit nga organe të ndryshme, enët e gjakut, ose dëmtimit të dhëmbëve subjekteve patologjike (veçanërisht kancerit) për hetimin më të saktë dhe në thellësi nën mikroskop.

Birë diagnostike të aplikojnë për të hyrë në kockë, enët e gjakut, substanca me gojë dhe të errët etiketuar me izotope radioaktive për studimin e funksioneve dhe organeve.

Birë është përdorur për të matur presionin në enët e mëdha të gjakut, zemrës dhe organeve të shqyrtojë me mjete të posaçme.

Birë mund të jetë e nevojshme për të administruar ilaçe nën anestezi lokale dhe bllokadës novokaina. Shërbyer infuzion i komponentëve të gjakut, produkteve të gjakut dhe për dhuruesit e gjakut.

Me largimin e mundshëm të dëmtimit të dhëmbëve gjilpërë përmbajtjes patologjike, të tilla si gazi, qelb, ascites, dhe zbrazjes fshikëz në pamundësinë e catheterization.

Si mund të birë


Në fushën e birë qëllim lëkura e pacientit është e trajtuar me antiseptik.

A birë indet sipërfaqësore, duke prodhuar një birë pa anestezi, por thellë nën anestezi lokale dhe ndonjëherë edhe nën anestezi të përgjithshme.

Pi hala e gjatesite e ndryshme dhe diametra.

I durueshëm pas birë nën mbikëqyrje mjekësore.