Përdorimi i ngrohjes pads-1


Heater përdoren vetëm me rekomandimin e mjekut, kështu që përdorimi i pads ngrohje sëmundjeve akute inflamatore, tumoret malinje mund të shkaktojnë pasoja të rënda, madje edhe fatale. Inflamacion kronik pas lëndimit përdorur radiatorëve të ngrohjes mund të japin një efekt i dobishëm, por në këto raste duhet të konsultoheni me mjekun tuaj.

Kujdes i veçantë në përdorimin e ngrohje pads përmbahen dhimbje në bark, e cila mund të jetë shkaktuar nga inflamacion i peritoneum (peritonit).

Shishe me ujë të nxehtë që përdoren si gome dhe ngrohës elektrik.

Në mungesë hrilok mund të përdorni shishe fort Stoppers mbyllura, përdorni ngrohje të thatë (çanta e kokrra rërë).

Përdorimi i shishe gome ujë të nxehtë për fëmijët


Në fëmijët e vegjël, pacientët janë pa ndjenja dhe me sensibilitet të thyer mund të jetë djegur. Prandaj ngrohës nuk duhet të jetë shumë e nxehtë, ajo nuk duhet të zbatohet direkt në trup, periodikisht kontrolloni lëkurën nën.

Kur probleme ose shenja të ngrohës kujdestarinë e fëmijës hiqet menjëherë.

Gome shishe me ujë të nxehtë e mbushur me ujë të përdorur me rreth 2/3 e ajrit mbetur është shtrydhur në të. Heater mbështjellë fort, fshij ndalues, kontrolloni për rrjedhjet dhe përfundoi në një peshqir.

Një shishe me ujë të nxehtë vendoset për herë të parë në batanije, pastaj deri në masën e fletëve ftohjes dhe trupin. Kur një jastëk ngrohjes mbajtur për një kohë të gjatë, për të shmangur djegiet dhe pigmentim lëkurës e vazelinë diskreditimi apo ndonjë krem, fëmijët më të mirë.