Shkalla Përkufizimi


Pulse - një luhatje periodike tolchkoobraznye muret e enëve të gjakut (arterieve, venat) shkaktuar nga kontraktimet e zemrës.

Çfarë do të përcaktojë pulsin, për shembull,: Arterial përcaktuar pulsin, vënë gishtat e tij në fushën e arterieve të mëdha, shpesh arterie radiale, i cili shtrihet në të tretën më të ulët të parakrah vetëm para dore nga ana e gishtit. Muskujt Obsleduyuscheho krahu nuk duhet të jetë e tensionuar.

Në rafte arterie dy apo tre gishta (zakonisht indeksi dhe të mesëm) dhe compress atë në një ndërprerje të plotë të rrjedhjes së gjakut; pastaj presioni në arterie reduktohet gradualisht, duke vlerësuar pronat kyçe pulsin, frekuencën, kohën, tension (rezistencë për compression të enëve të gjakut), lartësi dhe mbushje.

Metoda e përcaktimit të kursit të zemrës


Frekuenca e pulsin në ritmin e duhur të përcaktuar duke numëruar numrin e rreh impuls në tridhjetë sekonda dhe duke e shumëzuar rezultatin nga dy; kur numri i impuls rreh arrhythmia numërohen për të gjithë minutën e. Shkalla normale impuls i qetë në të rritur është 60-80 rrahje në minutë; këmbë të zgjatur, si dhe valët vozbudymom mund të jetë deri në 100 rrahje në minutë.

Fëmijët impuls më shpesh: në të sapolindur normalisht ajo është rreth 140 rrahje në minutë; në fund të vitit të parë të jetës norma impuls bie në 110-130 rrahje në minutë, deri në 6 vjet për rreth 100 rrahje në minutë, dhe norma impuls 14-16 vjet më afrohet një i rritur normale.

Rritja norma e zemrës është quajtur takikardi, reduktim - bradycardia.

Shkalla impuls Përkufizimi

Shkalla Rhythm vlerësuar për intervale mes rreh e pulsin. Në njerëz të shëndetshëm, sidomos në fëmijëri dhe adoleshencë, ndërsa disa impuls frymëzim gjallëron dhe ngadalëson gjatë tym (fiziolcheskaya ose aritmia frymëmarrjes). Impuls Neritmichnyy zbuluar në arrhythmias të ndryshme të zemrës.

Si të Përcaktoni pulsin presion

Impuls tensionit përcaktohet si vijon: pads arterie vënë dy ose tre gishta dhe squeezing arterie me një gisht deri gishtin e dytë (ose dy gishta) nuk ndalet për të marrë rreh impuls. Impuls tensionit Forca vendosur se duhet të bëjë që ndaloi duke kaluar nëpër valët arterie adloavoy.

Kur të lartë të gjakut, pulsi presioni është e vështirë, me një të butë të ulët.

Për të hetuar vetitë e pulsin ndryshme duhet arteriet, i krahasuar ato me arteriet e vendeve simetrike. Kjo metodë mund të zbulojë rrjedhjen e dëmtuar të gjakut, si dhe kushtet e tjera patologjike.