Operacioni laparoscopy - siç bëjnë laproskopiyu


Ofron prekje instrumental dhe të marrë materiale biopsi për studime më të saktë histologjike me diagnoza të çuditshme klinike ndihmon për të krijuar formën ose fazën e sëmundjes.

Operacioni laparoscopy Metoda për diagnozën e sëmundjeve të kavitetit barkut përdorur një instrumentin veçantë optik që është futur nëpërmjet çaj të murit të barkut ose zgavër pasme vaginale.

Operacioni laparoscopy nëse është e nevojshme, mund të shërbejë masat terapeutike:

  • electrocoagulation,
  • vendosjen e kullimit,
  • heqja e organeve të huaja,
  • e birë

Holding laparoscopy operacioni zgjedhore kryhet pas mëparshme klinike, laboratorike dhe X-ray është diagnostifikimi përfundimtare Lidhje.

Laparoscopy kirurgji emergjente kryhet në patologji zhvilluar akute të zgavrën e barkut. Dhe të dy, në shumicën e rasteve nën anestezi lokale.

Laparoscopy diagnostike - njësi speciale me fibër optikë, të destinuara vetëm për organet inspektuese. Manipulimi laparoscope ka një kanal shtesë të veçantë për futjen e pajisjeve të ndryshme që mundësojnë biopsi, koagulimit dhe kështu me radhë.

Si laproskopiyu


Studimi Faza e parë laparoskopike (laproskopii) - Futja e një gjilpërë në bark e oksigjenit apo të ajrit për të rritur shqyrtim sektorit.

Faza e dytë - futja në zgavrën barkut të tubit optik.

Faza e tretë - Shqyrtimi i zgavrën e barkut. Pastaj laparoscope është hequr, tregon ajrit, në lëkurë plagë imponojë seams.

Pas kirurgjisë, laparoscopy pacienti përshkruar gjatë natës pjesën tjetër krevat, qetësues, ju lutem, të ftohtë në stomak.