Monitor vëzhgimi-1


Monitor vëzhgimi grup i pacientëve me komplikime të rrezikshme për jetën - arrhythmias zemrës, presionin e gjakut, frymëmarrje, dhe të tjerët. Në raste të tjera pajisjet portative, të cilat lejojnë histori të gjatë dhe të vazhdueshëm EKG në ngadalshëm-lëvizje shirit magnetik.

Mbikqyrjes Monitor kryer brenda orë ose ditë të gjendjes së vazhdueshme regjistrimi e trupit.

Monitorimi është kryer nga norma e zemrës dhe frymëmarrjes, madhësia e arteriale dhe presionit venoz, temperaturën e trupit, elektrokardiogramë

Zakonisht drejtuar për të monitoruar vërejtje:


për zbulimin e menjëhershëm të kushteve që kërcënojnë jetën e pacientit,

dhe ndihma emergjente;

të regjistrohen ndryshime brenda një kohe të caktuar, për shembull, për të rregulluar rreh.

Në rastin e parë e përdorur monitoron stacionare, e pajisur me një alarm automatikisht kur një vlerë devijim në krahasim me limitet e përcaktuara nga mjeku juaj.

I tillë kontrolli në vëzhgimin monitoruar mbajtur për orë ose ditë të gjendjes së vazhdueshme regjistrimin e trupit.

Portable monitor forcohet në rripin hedhur mbi shpatullat e pacientit ose rripin elastik.