Masazh për fëmijët 1


Në fëmijëri, masazh është një metodë efektive parandalimin dhe trajtimin e shumë sëmundjeve, si dhe për foshnjat është një pjesë integrale e edukimit fizik të fëmijës:

  • promovon zhvillimin e duhur të trupit të fëmijës,
  • normalizimin e traktit gastrointestinal,
  • lirimin e gazrave të zorrëve fryrje,
  • ka efekte të dobishme në sistemin nervor të fëmijës (reduktuar excitability, gjumë normale).

Përdorimi efektiv i masazh në pneumoni, astma, tregohet në të gjitha lëndëve të pazgjidhura në zhvillimin fizik të fëmijës.

Masazh është e nevojshme për foshnjat premature të cilët kanë pasur sëmundje ngjitëse, me rakit, kequshqyerja, reaksione të rënda neurotike.

Masazh fillojnë nga 1.5 muaj.

Në një numër të sëmundjeve (p.sh., keqbërje që jap mundësi të paraqit akt i dënu, paralizë cerebrale) dhe është përdorur në një moshë më të hershme.

Për klasat lartësi favorshme tryezë prej rreth 70 cm, e mbuluar në disa shtresa të palosur batanije, mushama dhe pelena.
Dhomë është i hedh, temperatura e ajrit në të nuk duhet të jetë nën + 20 ° C.

Për procedurat e mirë për të zgjedhur një dhe të njëjtën kohë - 30 minuta para ngrënies ose 1,5 orë pas saj. Klasa verore mund të kryhet në ajër, në hije në ose nën 20-22 ° C.

Teknikat masazh për fëmijët përfshijnë teknikat themelore klasike.

Rregullat e përgjithshme për masazh në fëmijë janë të njëjta si në të rriturit, por metoda më e butë (duhet të marrin në konsideratë butësi e lëkurës foshnjës, excitability lehtë të sistemit të tij nervor).

Çdo metodë përsëritet 2 deri në 6 herë kohëzgjatjen totale të punësimit prej 10 minutash. Ju mund të bëni ato 2 herë në ditë.

Masazh përmirëson qarkullimin e gjakut dhe metabolizmit në lëkurë dhe muskuj, ata bëhen më fleksibile dhe elastike. Teknikat themelore të masazh për foshnjat fëmijë është stroking dhe fërkim. Ata janë bërë me lëvizje të lehta, të butë dhe të qetë nga periferia në qendër (të dorës në supe, nga këmbët deri në rrudhë ijë dhe kështu me radhë.).

Duart para masazh duhet të lahen. Mjete masazh janë përdorur.

Kursi i trajtimit - 10-15 procedurat (Me cerebrale 20-25 procedurat paralizë). Intervali në mes të kurseve të paktën 15 ditë. Një efekt terapeutik në një masë të madhe qasje dorëhapur të aftë dhe të trajtimit të butë, e cila shkakton emocione pozitive në djemtë gjatë masazh;

Kundërindikimet për masazh në fëmijë


Kundërindikimet për masazh në fëmijë e njëjtë si në të rriturit, si dhe pyoderma, manifestime të shumta të lëkurës e diatez exudative.