Terapi magnetike - contraindications për magnetike


Metodat magnetike kanë disa contraindications. Ato nuk mund të përdoret në pacientët që vuajnë nga fazën e hipertensionit 3, sëmundjet sistemike të gjakut, epilepsi me konfiskimet shpeshta, gjakderdhje apo një tendencë për ta. Magnet kundërindikuar me një lodhje të mprehtë të përgjithshme të pacientit, në rast të gjendjes së rëndë të përgjithshme të shprehura në mënyrë dramatike në atherosclerosis e enëve cerebrale. Mos përdorni këtë teknikë në sëmundjet e sistemit kardiovaskular në fazën e dekompensimi, dhe kur temperatura mbi 38 C. Nuk përdoret në tepër i ndjeshëm magnetike.

Terapi magnetike mund të përdoret për trajtimin e fëmijëve. Megjithatë, contraindication absolute është mosha për 1.5 vjet. Fëmijët nën 18 vjeç janë të emëruar shpesh vetëm ndikim lokal.

Indikacionet Terapi magnetike janë: sëmundja

  • sëmundje kardiovaskulare ishemike të zemrës, hipertension fazë I
  • sëmundja vaskulare periferike (obliterating endarteritis, ateroskleroza i extremiteteve te ulta, pamjaftueshmëri kronik venoz me prani te ulcers venoze, thrombophlebitis dhe të tjerë.
  • Sëmundjet e sistemit të tretjes (Ulçera në stomak dhe Ulçera duodenale) dhe të tjerët.

Terapi magnetike ka një numër të contraindications. Terapi magnetike është i kundërindikuar tek pacientët me hipertension fazën 3, sëmundjet sistemike të gjakut, epilepsi me konfiskimet rralla, gjakderdhje apo një tendencë për ta. Magnet kundërindikuar kur shprehet si lodhje të përgjithshme, në rast të gjendjes së rëndë të përgjithshme, me atherosclerosis progresive cerebrale. Ndaluar për të përdorur këtë teknikë me Sëmundjet e sistemit kardiovaskular në fazën e dekompensimi, kur temperatura mbi 38 C. tepër i ndjeshëm edhe ndaluar.

Terapi magnetike, një metodë në të cilën trupi i njeriut të ndikojë të rregullt apo të ulët frekuencën alternuara fushë magnetike. Është e njohur se indet diamagnetic, gjegjësisht nën ndikimin e fushës magnetike nuk është magnetized, por shumë elemente përbërëse të indeve të tilla si uji, qelizat e gjakut një fushë magnetike mund të raportohet vetitë magnetike.

Baza e efekteve biologjike të fushave të gjeni fuqi magnetike udhëzim elektromotor në një rrjedhë të gjakut dhe limfatike. Sipas ligjit të induksionit magnetik në këto mjedise, si në një të mirë përçuesve lëvizin të paturit e rrymave të dobëta, duke ndryshuar rrjedhën e proceseve metabolike.

Natyra fizike e fushës magnetike në trupin e njeriut është se ajo ndikon në trup në lëvizje grimcat e ngarkuara elektrikisht, duke ndikuar në fiziko-kimike dhe proceset biokimike.

Konsideroni gjithashtu se fusha magnetike ndikojnë në strukturën e lëngshme-kristaltë e ujit, proteina, polipeptide dhe komponimet e tjera. Quantum fushë magnetike të energjisë ndikon në ndërlidhjen elektrike dhe magnetike e strukturave qelizore dhe brendaqelizore, duke ndryshuar proceset metabolike në qelizë dhe pėrshkueshmėrisė e membranave qelizore.

Studimi i fushave magnetike në organet dhe sistemet e trupit të njeriut të ndryshme zbuluar disa dallime në veprim dhe një fushë magnetike të alternuara.

Për shembull, nën ndikimin e një fushë magnetike konstante ul excitability e sistemit nervor qendror, përshpejtohet kalimin e impulseve nervore. Një fushë magnetike alternuara rrit proceset inhibitore në sistemin nervor qendror.

Efekti terapeutik i fushave magnetike


Efekti terapeutik i fushave magnetike ende studiuar pak, por në bazë të të dhënave në dispozicion, ne mund të konkludojmë se ata kanë anti-inflamator, anti, qetësues, efekt analgjezik.

Nën ndikimin e fushave magnetike përmirëson microcirculation, stimulon proceset rigjeneruese në indet