Images rezonancë magnetike


Gjatë dekadës së fundit ka zhvilluar një metodë e marrjes së imazheve të organeve të brendshme dhe strukturave duke përdorur magnet në vend të x-rrezet apo tingull. Metoda është shumë komplekse dhe zbatimi i saj kërkon magnet fuqishme që rrethojnë pjesën hetuar të trupit dhe sinjalet transmetuese në një kompjuter.

IRI nuk e ka praktikuar kohët e fundit për shkak se imazhi nuk është gjithmonë i saktë në disa zona të trupit (të tilla si prostatës apo arterieve koronare).

Kjo është shpesh e nevojshme për të përdorur "ngjyra" që është magnetike, dhe kjo mund të shkaktojë probleme. Këto probleme nuk janë zgjidhur ende. Megjithatë, këto ngjyra janë më të sigurta se substancat e përdorura për tomografike kompjuterit skanim dhe i përbërë jod. Substanca të tilla janë të njohur të kenë efekte anësore

Gjatë kryerjes së MRI pacienti është vendosur në një tub madhësinë e trupit të njeriut dhe e pyeti për të gënjyer në heshtje, nuk llokoçis. Kjo metodë, edhe pse ajo është e claustrophobia (frika nga hapësirat e mbyllura) janë plotësisht të sigurt dhe pa dhimbje. Dobësitë e vetme - është se një person mund të jetë në këtë tub për orë të tëra, derisa tërësisht scan është i plotë.

Images rezonancë magnetike mund të shkaktojë disa shqetësime, si sot dihet se elektromagnetike magnetike energjisë prishin funksionet e trupit. Megjithatë, kjo metodë është shumë më e sigurt se sa provim x-ray. Nëse keni nevojë për një metodë e hetimit, të gjetur nëse ky institucion imazhe rezonancë magnetike dhe se sa të sakta janë rezultatet e ekzaminimit të tillë.