Fëmija klizmë


Fëmijët përdorim klizmë për të njëjtat arsye që të rriturit shohin klizmë në shtëpi.

Para se të aplikoni spryntsovku sterilizuar nga valë. Për të bëj shterp cilindër, ajo duhet së pari të mbushur me ujë para se të hyjnë tip në tullumbace rektumit informoi kthyer deri në ajër dhe u lirua në shfaqjen nga ajo uji.

Shiringë me një tip të butë gome, e cila lavishly lyhet me vazelinë ose vaj perimesh dhe kujdesit steril të mos dëmtojë mbuluar mucous, rektumit era 2-3 cm në ditët e para të jetës së fëmijës, dhe në moshë më të vjetër - deri në 5 cm.

Shuma e lëngshme administratës disponueshme klizmë varet nga mosha e fëmijës dhe është për fëmijët:

  • 30-60 muajt e parë të jetës ml
  • 6-12 muaj, 120-180 ml,
  • 1-2 vjeç, 200 ml,
  • 2-5 vjet - 300 ml
  • 5-9 vjet - 400 ml
  • 10-14 vjet - 500 ml.

Temperatura e ujit është zakonisht 28-30 ° C. 

Për të rritur veprimin pastrimin e enemas temperatura e fëmijës duhet të jetë nën 22-24 ° C, ose ujë shtoni 1-2 lugë glicerinë apo perimesh të naftës apo të aplikoni zgjidhje 10% të klorurit të natriumit (10-30 g kripë në 100 gram ujë) .