Klizmë pastrimi


Vendos një klizmë spastrimit për kapsllëk, para operacionit, X-ray shqyrtimi i barkut dhe legen, ultratinguj e ultrazërit, para përdorimit të enemas medicinale dhe ushqyese.

Në kapsllëk kronik nuk i përkasin klizmë shpesh zbatohen sepse zvykayetsya pacienti në zorrë lëvizjet vetëm panatyrshme.

Spastrim klizmë duhet 1-2 litra ujë, të nxehtë në një temperaturë prej 25-35 ° C; kapsllëk të shkaktuara nga spazma e zorrëve, enemas efikase nxehtë (temperatura 37-42 ° C) dhe kapsllëk shkaktuar nga rënë gut ton - ftohtë (temperatura 12-20S).

Forcimi i veprimit spastrimit klizmë mund, tretur në ujë për të krijuar shkumë 1 fëmijë lugë gjelle sapun ose 2-3 lugë vaj luledielli ose glicerinë. Efektive sa klizmë zierje e kamomil thata (1 lugë gjelle për 1 filxhan ujë).