Catheterization kardiak


Catheterization sertsya-Kjo hyrje në zgavrën e zemrës përmes venave periferike dhe arteriet catheters veçanta. Catheterization kardiak është përdorur për të diagnostikuar defekte të zemrës komplekse, specifikimin e treguesve dhe contraindications për trajtim kirurgjik të sëmundjeve të zemrës, enët e gjakut dhe mushkëritë, për të identifikuar dhe vlerësuar zemrën, dështimin koronare dhe pulmonare.

Çdo përgatitja e veçantë e pacientit kërkon të kateterizimit kardiak. Zemra catheterization kryhet zakonisht në mëngjes (agjërimi) në X-operative (me pajisje të posaçme) mjek të trajnuar profesionalisht.

Holding catheterization kardiak


Catheterization kardiak bazuar në zonën kateter të zemrës nëpërmjet aortës përmes drejtë femurit birë arterie. Pas një studimi të zemrës, pacientët kanë nevojë për pushim shtrat gjatë ditës së parë.

E përdorin atë për qëllime mjeksore dhe për administrimin e barnave.
Përveç kësaj, duke përdorur catheters veçanta të kryer kirurgji të zemrës (Mbyllje e hapur e arterial kanal, duke eliminuar stenozë valvula).

Është e mundshme që përmirësimi në metodat e pagjak kërkimore (të tilla si me ultratinguj dhe të tjerët.) Kardiak catheterization për qëllime diagnostike do të përdoret më rrallë dhe shpesh për qëllime mjeksore.

Catheterization na lejon për të studiuar strukturën dhe funksionin e të gjitha pjesëve sistemin kardiovaskular.

Me atë që ju mund të gjeni vendndodhjen e saktë dhe madhësinë e dëmtimit të dhëmbëve individuale të zemrës dhe enëve të mëdha, të zbuluar defekte në zemër ndarëse dhe të zbulojë enët abnormale shkarkimit.

Një kateter mund të regjistroni presionin e gjakut, elektrike dhe fonokardiohramu, të marrë mostrat e gjakut nga zemra dhe enët e mëdha.