Kateterizimit i fshikëzës


  • Kateterizimit i fshikëzës në meshkuj
  • Catheterization fshikëz në gratë
  • bërë catheterization

Fshikëz catheterization është përdorur të thahet urinë në mbajtjen urinar akut dhe kronik, për futjen e barnave e traktit urinar, të përcaktojë kapacitetin e fshikëzës, marrjen e urinës për testim laboratorik, lokalizimin e pengesave në zbulimin pengim të traktit urinar, etj

Kateteri gome uritur, plastike ose metalike tub është futur në uretrës dhe fshikëzës si qëllime terapeutike dhe diagnostikuese.

Kundërindikimet dhe komplikime të catheterization


Catheterization është i kundërindikuar në proceset akute inflamatore në kanalin ocheispuskatelnom dhe fshikëz, prandaj nxit infeksionin.

 Procedura kryhet në përputhje të plotë me pa mikrobe. Larje me dorë me sapun dhe ujë dhe fshij me alkool. Hapja e jashtme e uretrës trajtuar me një furatsillina zgjidhje.

Aplikoni lloje të ndryshme të catheters dhe përbërjen dhe madhësinë dhe formën.

Pas një kateteri të gjatë është pothuajse gjithmonë të qëndrojnë atje inflamacion uretrës (acarim i tij me gome, plastike, mikropodryapyny mukozën). Për parandalimin e komplikimeve para heqjes kateterin në fshikëz dhe injektuar furatsillina shiringë nuk otsoedynyaya, hiqni kateterin.

Pas heqjes së kateterit është gjithashtu i dobishëm për disa ditë për të bërë anti-dush me një zgjidhje të dobët të Permanganat kalium e Permanganat kalium:

Kristal saj holluar në ujë të zier në një kavanoz, i hedh ujë të ngrohtë zier në një tas, shtoni një zgjidhje të Permanganat kalium kujdesshëm që të mos goditur Kristal në dritë rozë dhe të ulen për disa minuta në tas.