Si të masazh-1


Rregullat e përgjithshme për masazh

 Kryejnë atë me mjetet masazh (naftë vazelinë, vazelinë borik, talk), e cila është aplikuar për të pastruar lëkurën larë e pacientit. Pacienti merr një pozicion në të cilin maksimumi çlodhur muskujt grupet masazhin.

Masazh kryer 1,5-2 orë pas ngrënies, deri në 30 minuta (gjatë një masazh zona të caktuara të trupit - deri në 5 minuta).

Gjatë procedura masazh nuk do të mbajë frymën tuaj, ajo duhet të jetë edhe më, ritmike.

Pauzë dobishëm pak për pjesën tjetër. Vazhdimisht masazh mbrapa, mollaqe, kofshë, këmbët, gjoksi (për meshkujt), stomak, armëve. Ju nuk mund të masazh zonë vendndodhjen e nyjet limfatike. Përmbahen të gjitha rregullave themelore të masazh konsideruar contraindications.

Masazh filloni ngadalë rrjedh lëvizjet.

Gradualisht të rritur intensitetin e ndikimit (duke i mbajtur ritmin e lëvizjeve) dhe pastaj gradualisht dobësohet, duke i dhënë fund me dritë, qetësues lëvizjet. Procedurat në fillim të kursit, nuk kërkohet që të zgjatet, doza duhet të rritet gradualisht. Teknika në vetvete është i kushtëzuar nga natyra e sëmundjes apo lëndimit, dhe karakteristikat individuale të pacientit (p.sh. mosha e saj, shëndeti).

Masazh dorë


shpërndarje maksimale marrë masazh klasike. Metodat e tij kryesore janë stroking, fërkim, trazim dhe dridhje

Stroking - pritja, e cila të fillojë dhe të përfundojë procedurën. Ajo mund të jetë e sheshtë dhe mbulon, dhe në varësi të shkallës së presionit mbi -surfaces trupit (metoda butë) ose të thellë (të pritjes më të forta). Stroking sipërfaqësore përdorur për të reduktuar rritjen e tonin e muskujve, excitability nervor, përmirësimin e qarkullimit të gjakut dhe limfatike. Strokes thellë përdoret pas heqjes së allçisë, ndërsa kufizimin ose mungesa e levizjes në joints.

lexoni më shumë