Si kolposkopinë


Colposcopy bëjë me kolyyuskopa - binokulyar siguruar një burim të fortë drite.

Duke bërë kolposkopinë, mjeku mund të shihni me sy të lirë natyrën e proceseve patologjike vaginës dhe pjesë vaginale të qafës së mitrës.

Sistemi optik binokulyar lejon të shqyrtojë Mukoza duke rritur për 30 herë.

Hulumtimi i kryer në kolposkopisë në mbulimin kuarc Light Source indet kanceroze, si në këtë rast merr shkëlqim e saj karakteristike.