Si catheterization-1


Disa pacientë me sëmundje urologjike nevojë  catheterization përhershme, nganjëherë disa herë në ditë, që të afërmit e pacientëve të tillë duhet të jenë në gjendje të A catheterization. Ndonjëherë kateteri është në fshikëz për disa ditë (pas operacionit).

Në këtë rast, për parandalimin e infeksionit disa herë gjatë ditës duhet të larë fshikëzës përmes një kateteri zgjidhje dezinfektues (p.sh. furatsillina).

Technique kateryzatsyy


Nëse kateteri zgjatur ekspozimi çon në inflamacion të uretrës, t'i shtyer kateterin mund të jetë i dhimbshëm.

Para marrjes catheterization nevojë për të larë duart me sapun dhe fshij ato me alkool. Duar të pastra për të futur piston steril shprits.Ne në cilindër xhami, me vulën cilindër hapjen pipëz copë sterile prej pambuku ose garzë në fund, me një shishe zgjidhje furatsillina derdh pak në cilindër në etiketën e fundit në të, dhe vetëm të marrë pistoni për të hyrë në atë në cilindër .

Pastaj, duke mbajtur piston e tij e djathtë dhe e majtë - cilindër, nga ana e mbushur me shiringë pipëz lart dhe të butë, duke e detyruar e ajrit për të hyrë në piston. Para-trajtuar kateter furatsillina marrë dorën e majtë mban zgjidhje e drejtë furatsillina mbushur shiringë.

Pipëz butë shtyn atë në kateteri (kateterit nëse hollë) ose fort me kateter (kateterit nëse trashë se diametri i pipëz), solucion është injektuar ngadalë në fshikëzës. Pastaj shiringë Dërgo shkëputur zgjidhje futur rrjedhje dhe përsëritni procedurën përsëri.