Fryrë duodenale


Duodenale sensing është që pacienti në pozitë ofertë ulur gëlltitje hetim, duke bërë lëvizjet e gëlltitjes në kulmin e breaths thellë, pastaj e vendosi në anën e majtë për lirimin stomak; Pasi ju të ecni ngadalë, gradualisht gëlltitjes tub në etiketë të caktuar. Kur hetimi gëlltitur, ofertë për të shkuar në anën e djathtë, dhe të mbledhë biliare marrë për analizë.

Procedura për duodenale fryrë krejtësisht të padëmshme, por në disa episode ajo mund të bëjë diagnozën e saktë, kështu që nuk do të heqë dorë nga ky studim, në qoftë se mjeku mendon intubation duodenale nevojshme.

Procedura e përdorur për qëllime terapeutike dhe për larje, stanjacion traktit biliar i biliare, e cila çon në trashje e saj. Në këtë rast, pas ndarjes së pjesëve të biliare injektuar ujë mineral të nxehtë. Probing shpenzojnë 1 çdo 5-7 ditë për 1.5 muaj. Pas një pushimi 3-4 javë, të përsëritur kursin.

Një hetim duodenale prezantua si antibiotikët në sëmundjet inflamatore dhe mjetet juridike kundër parazitëve. Pas disa operacioneve ku ushqimi nëpër gojë ose stomak tub pazbatueshëm, kjo metodë mund të shërbejnë përzierje të ndryshme ushqyese holluar me ujë për disa ditë.

Përgatitja për intubacion duodenale


Duodenale fryrë kryer në një stomak bosh, jo më herët se 10-12 orë pas vakt fundit ose të lëngshme.

Tendenca për rritjen e prodhimit të gazit për 2-3 ditë para procedurës intubacion duodenale nuk duhet të hani perime, fruta, bukë kafe, qumësht, pije të gazuara; gjithashtu duket këto ditë për të bërë qymyr, kështu që zvogëlon sasinë e gazit në zorrët.