Darsonvalization


Përdoret darsonvalization kryesisht ne formen e procedurave lokale. Pulses, stimuluar receptorët nervore në lëkurë dhe mukozës, të nxitur zgjerimin e arteriale dhe enëve të gjakut venoz, pasion vaskulare pėrshkueshmėrisė, të stimulojë metabolizmin, duke zvogëluar excitability e nervave shqisore dhe motorike.

Efekti termik shprehur pak, për shkak të fuqisë së ulët dhe natyrës pulsuese e tanishme operativ.

Efekti terapeutik darsonvalization analgjezik manifestuar, veprim kunder kruarjeve, përmirësimin e qarkullimit periferik, rritjen e indeve trofik në vendin e ndikimit.

 Metoda e elektroterapi, bazuar në një rrymë pulsuese alternuara të frekuencave të larta (110 kHz), tension të lartë (20 kV) dhe fuqi të ulët (0.02 MA). Faktor aktuale është një shkarkimi elektrik që ndodh midis elektrodave dhe trupit te pacientit. Niveli intensiteti mund të ndryshohet nga "qetë" për të nxitur.

Indikacionet janë sëmundje darsonvalization Origjina vaskulare (angiospasm
sëmundja vaskulare periferike, variçe venat e gjymtyrëve të ulët dhe të venave hemorrhoidal, semundja Raynaud s), të lëkurës (dermatitis, psoriasis, neurodermatitis, etj) ". dentare (sëmundje periodontale, gingivitin kronike, stomatitit) traktin e sipërm respirator (astmës nazale, neurit cochlear) .

Contraindication njëjta si për terapi tjeter fizike, dhe
origjinalitet aktuale.