Zakone të këqija të marrë një orë e gjysmë çdo ditë të jetës sonë


Shpërdorimi i ushqimit të dëmshëm, alkoolit, televizion shikuar dhe pirja e duhanit mund të zbresë deri në gjysmë ore çdo jetën e përditshme.
Studimi është kryer nga punonjësit e Universitetit të Kembrixhit. Shkencëtarët kanë kërkuar për një mënyrë të thjeshtë për të vlerësuar zakonet ndikimi përditshme mbi jetëgjatësinë. Si bazë e studimit përdorur konceptin e plakjes të shpejtë apo të ngadalshëm.

Ekspertët transferuar ndikimin e shprehive të këqija në mikrozhyttya, në 30 minutat e jetëgjatësisë. Studimi gjeti se mikrozhyttya mund të jenë të humbura për shkak të dy cigare në ditë, ngrënë një Burger, pesë kilogram mbipeshë, duke pirë dy ose tre doza të alkoolit në ditë duke parë TV për dy orë.

Nga ana tjetër, ju mund të fitojnë mikrozhyttya shtesë, në qoftë se nuk merr më shumë se një dozë e alkoolit në ditë, është kryesisht fruta dhe perime, stërvitje, marrin drogë që zvogëlojnë kolesterolin në trup.

Si për të ulur kolesterolin

Faktorët demografikë dhe ndikimi i mjedisit, sipas shkencëtarëve, mund edhe të vlerësohen në mikrozhyttya. Hulumtuesit vuri në dukje se studimet më të hollësishme janë të nevojshme për të vlerësuar efektin e çdo zakon për jetën.

Burimi: Korrespondent