Halvanoterapiya në cosmetology


Baza e efekteve biologjike të përhershme aktuale panatyrshëm janë procese të elektrolizës, ndryshimet në përqëndrimin e joneve në qelizat dhe indet dhe proceset polarizim.

Ata shkaktojnë acarim të receptorëve nervore dhe shfaqjen e reaksioneve refleks të natyrës lokale dhe të përgjithshme. Zgjerimi i enëve të gjakut, përshpejton qarkullimin e gjakut, në vend të formës aktuale të substancave biologjikisht aktive të tilla si histamine, serotoni dhe të tjerët.

Halvanoterapiya shpesh përdoret në kozmetikë Lëkurës rinovimin. Me halvanoterapiyi në cosmetology mund të aktivizojnë lëkurën për depërtimin e kozmetikës speciale dermatologjike shtresat e thella të lëkurës.

Kur përdorni galvanizim pajisje mund jonizues ndonjë ilaç kozmetike. Është e njohur se në substancën aktive jonet ushtrojnë aktivitetin e tyre më të madh.

Përdorni me qëllim terapeutik të rrymës së vazhdueshme të drejtpërdrejtë elektrike të fuqisë së ulët (50 mA) dhe tensionit të ulët (30-80 V). Në indet e njeriut, janë si koloide (proteina, glycogen dhe substancave të tjera krupnomolekulyarni) dhe zgjidhje kripë. Ata përbëjnë muskujt, indet e gjëndrave dhe lëngjeve të trupit (gjaku, limfatike, lëngun intersticiale, etj) .. Molekulat e substancave përbërëse të bjerë në joneve ngarkuara elektrikisht: uji ngarkohet pozitivisht jon hidrogjenit dhe i ngarkuar negativisht jon hidroksil, dhe kripërat inorganike sipas joneve metalit dhe mbetjet e acidit.

Lëvizja e rrymës elektrike në trupin e njeriut nuk është e hapur. Kalimi i saj varet nga strukturore, marrëdhëniet anatomike - i tanishëm i mirë dirigjent (predha rrënjët nervore, enët e gjakut, muskujt) dhe keq - izolant (ind dhjamor).

Aktuale panatyrshëm ka një efekt normalizimin mbi gjendjen funksionale të sistemit nervor qendror, përmirëson gjakun dhe qarkullimin limfatike, dilates enët koronare, rrit funksionalitetin e zemrës, stimulon gjendra endokrine, ndikojnë excitability e sistemit neuromuskular.

Indikacionet galvanizim kanë fazë hipertensionit I-II, astma, gastrit, koliti, ulcera gastrike dhe ulcerat duodenale, lezionet e sistemit nervor periferik, sëmundjeve të organeve femra riprodhuese, dhe të tjerë.

Galvanizing është kundërindikuar me tepër i ndjeshëm proceset aktuale akute purulent, shkeljet integritetin e lëkurës në vende të imponimit të elektrodave (përveç shërimin plagë), sëmundjet e lëkurës natyra e përhapur (ekzema, dermatiti) dhe humbje e plotë e ndjeshmërisë dhimbje.