Banja - Procedurat hydropathic


Banjot janë ndër procedurat më të zakonshme hydropathic, në të cilin trupi i njeriut eshte zhytur te qafës ose një pjesë të ujit për një kohë.

Në aspektin e ndikimit dallohen:

1. Të përgjithshme (të plotë), dush kur zhytet ujit në nivelin e tërë qafës trupit "

2. Shpjegoni ose bathes, e cila zhytur vetëm gjysma e poshtme të trupit.

3. lokale (e pjesshme) Banjot për gjymtyrë.

Kazanët dru i butë përgatitur duke shtuar pluhur (50-70 g) ose ekstrakt të lëngshme pishe (100mL).

Industria gjithashtu prodhon tabletë dru i butë që është shtuar në banjë (1-2 tableta). Aroma e hala pishe ka një efekt qetësues që e bën dush treguar me nervozizmi. Temperatura e ujit - 35-37 ° C, kohëzgjatja e procedurës - 10-15 min. Në rrjedhën e 10-15 procedurave.

Sage Bath përgatitur duke tretur në ujë kondensohet condensate Clary Sage ne nje sasi prej 250-300 ml. Këto banja ofrojnë analgjezik dhe efekt qetësues. Kohëzgjatja e tyre - 8-15 minuta, temperatura e ujit - 35-37 ° C, 2-3 herë në javë. Në rrjedhën e 12-15 procedurave. Aplikoni me sëmundjet dhe lëndimet e sistemit musculoskeletal dhe nervor.

Banja mustardë mund të jenë lokale dhe të përgjithshme. Në banjo duke përdorur 150-250 g mustardë thatë, i holluar më parë në pak ujë të ngrohtë.

Temperatura e ujit 37-39 ° C. Kohëzgjatja e dush 5-8 minuta totale, min lokal -10. Pas dush pacienti të larë me ujë të ngrohtë dhe të përfundojë për 30-60 minuta. Bath mustardë të shkaktojë iritim dhe skuqje, përshkruesit akute sëmundjet e frymëmarrjes (ARI, bronkit akut, pneumoni), sidomos tek fëmijët.

lexoni më shumë