Dush


Themelor Dush i Veprimit për trupin Kontrasti është e temperaturës (ngrohtë në dhomë termike - avull dhe ftohje të mëvonshëm në pishinë, në dush ose në një dhomë të ftohtë), i cili promovon enët e trajnimit.

 Ajo është e njohur rëndësinë e kësaj procedure në çrregullime të eliminimit të lidhura jo vetëm me të ftohtë të përbashkët, por edhe sëmundje të tjera në rritjen e forcave adaptive për ekstremet e temperaturës (për ngrohje, të ftohtë, hipotermi) dhe përgjigjes imune ndaj infeksioneve të ndryshme, rritjen e metabolizmin dhe Alokimi funksion nga trupi i mbetjeve, vete produktet e panevojshme të metabolizmit dhe të tjerët.

Për të përdorur banjot për qëllime mjeksore mund të përshkruhen vetëm nga një mjek dhe metodologjinë e tij të propozuar, me mbikëqyrje periodike mjekësore si një kusht të përgjithshëm.

Indikacionet e banjot si procedurat hydropathic


Indikacionet e banjot si procedurat hydropathic janë infeksion nonspecific traktit të sipërm respirator, musculoskeletal (jashtë fazës akute), manifestimi i parë i hipertensionit, atherosclerosis, trauma e gjymtyrë të ulët, diatez exudative, dhe të tjerët.

Kundërindikimet dush janë epilepsia, (rritje) tumoret beninje dhe malinje, sëmundje infektive, e shprehur arteriosklerozës dhe hipertensionit, gjakderdhje, sëmundjet e gjakut.