Anhiokardiohrafiya zemra


Përdorimi Anhiokardiohrafiyu për diagnozën e defekte kongjenitale dhe fituara zemrës dhe anomalitë e enëve kryesore. Anhiokardiohrafiya zbulon karakterin, lokalizimin e sëmundjeve të zemrës, qarkullim të dobët.

Anhiokardiohrafiya zemra x-ray dëmtimit të dhëmbëve të zemrës dhe enët e mëdha pas hyrjes agjent gjak kontrast përdorur një kateter.

Kundërindikimet për anhiokardiohrafiyi-sëmundje akute të mëlçisë dhe dështimi i veshkave, dëmtim të rrezikshme të miokardit, rrit ndjeshmërinë për përgatitjet jodur.