Anijet angiografi


Veglat angiografi - një x-rreze arteriet dhe venat pas administrimit të materialit kontrasti në to.

Angiografia gjithashtu ndihmon në identifikimin inflamator, parazitare tumorit dhe organeve dëme dhe kjo ndihmon të zgjidhni metodën më efikase të trajtimit. Angiografia studiuar gjendjen funksionale të anijeve, rrjedhjen e kolateralit gjakut dhe kohëzgjatjen e procesit patologjike.

Anijet angiografi përdorur te diagnostikuar defekte, si edhe angiografi vaskulare zbulon sëmundjet vaskulare sistemit.

Kundërindikimet për angiography vaskulare


Kundërindikimet gjendje të rëndë të pacientit, sëmundje të rënda të mëlçisë, sëmundje të veshkave dhe jotoleranca drogës jodur që janë futur në shtrat të enëve të gjakut me anë të një kateteri special. 1-2 ditë për të prodhuar një mostër për pacientët e studimit tolerohet jod.

Anijet Angiografia përdorur anestezi lokale apo anestezi të përgjithshme.

Fotografitë e marra në plain x-ray machine. Në rastin e çifteve me pajisje televizive rrezatimit ekspozimit ndaj pacientit është ulur ndjeshëm.