Hormonet seksuale normë e meshkuj dhe hormonet seksuale femërore


hormonet dispozitë

Hormonet Sex, me fjalë të tjera, një hormon i cili, në fakt, të bëjë një njeri një burrë dhe një grua një grua si një aspektin psiko-emocionale, dhe në dallimet e jashtme. Nën veprimin e hormoneve seksuale në meshkuj dhe femra formuar dallimet seks dhe të mbështetur funksionimin e organeve riprodhuese. Hormon seksi nuk është i kufizuar vetëm në ndikimin mbi funksionin seksual të njeriut, por edhe është i përfshirë në metabolizmin e ujit kripë dhe pa funksione të tjera. Nën ndikimin e hormoneve seksuale mashkullore është formimi i meshkujve karakteristikave seksuale mustaqe shfaqjen dhe mjekrën, zë trashë, stimulon rritjen e muskujve dhe për të rritur trupin e burrit të saj. Burrat duket makinë normale seksi (epsh).

Shkalla e hormoneve meshkuj dhe femra seksi


Seks testosterone hormon

Meshkujve të rritur

300-1100% shqip;

Boys

më shumë se 100 kg%

Femrat

Këngë 25-90%.

Testosterone formuar në të testiseve, vezore dhe gjëndra veshkave. Testosterone është transferuar nga të testiseve për trupin me transportuesit proteinave. Brenda njerëzve, ka dy lloje të hormoneve aktive - dihydrotestosterone dhe numër të vogël të estrogjenit. Dihydrotestosterone është përgjegjës për karakteristikat sekondare seksuale mashkullore. Që nga lindja e djemve dhe vajzave nuk është shumë testosterone ndryshon, por rritet pas lindjes dhe më pas vjen në vitin e parë dhe të mbetet i lartë deri në adoleshencë.

Në 60 vjet, pothuajse konstante dhe nachytaye bjerë pas gjashtëdhjetë vjetësh. Perqendrimi i estrogjenit në trup mashkullor rritet me moshën dhe me rritjen e peshes trupore, si estrogen aktiv prodhuar ne ind dhjamor. Niveli i testosteronit është i rëndësishëm në diagnozën e sëmundjes: tumoret e vezore dhe gjëndra veshkave, hirsutism dhe virilization në femra sëmundjet kromozomale (sindromi Klinefelter) sintezë enzimatik të abuzimit androgen, hypopituitarism. Përmbajtja e testosteronit në gjak mund, ulur në impotencë të vërtetë.

Hormonet seksuale femra

Hormoni hormon femra seksi prodhuar nga hipofizë mëparshëm dhe fati ka një efekt të drejtpërdrejtë në rritjen dhe funksionimin gjëndrrat e qumështit dhe laktacionit. Rritja e Hormoni hormoneve ndodh vetëm gjatë shtatzënisë. Rritja Hormoni shkakton varfëri dhe menstrual abuzimin e grave, infertilitetit mashkullor dhe impotenca manifestohet.

Hormoni - një hormon i hipofizë mëparshëm prek gratë mbi rritjen dhe funksionimin e gjirit, duke shkaktuar prodhimin e qumeshtit. Manifestuar klinikisht nga rritja e përqendrimit të parregullsive Hormoni menstruale dhe infertilitetit tek gratë, burrat - ulur seksi makinë, impotencë ose varfëri.

Arsyet për nivelet e Hormoni rritje: acarim biberon, dështimi kronik i veshkave, plotësimi estrogjenit dhe neuroleptike, traumat dhe kirurgjia e gjoksit, Hypothyroidism primar, tumoret e hipofizës.

Estradiol dhe estriol

Estrogjenit hormon seksi (estradiol)

Për gratë:

Faza follikulinovaya

20,7-85,8 pg / ml;

preovulyatsiyi

82,8-287,3 pg / ml;

Faza lyuteynovaya

37,9-172,4 pg / ml;

postmenopausal

0,68-54 pg / ml.

Shkalla për burrat

7,6-39 pg / ml.

Shkalla për fëmijë

1,6-9,1 pg / ml.

Estradiol dhe estriol - një grup i estrogjenit hormonit të seksit femëror. Estrogjenit është e nevojshme për funksionimin normal të sistemit riprodhues të femrës. Estrogjene ndikojë në karakteristikat sekondare seksuale. Seksi femra hormonet estrogjenit prodhuar nga vezoret.

Rritja e nivelit estrogjenit mund të ndodhë tumoreve ovarian, tumoret në gjëndra veshkave. Kur gjakderdhje e mitrës. Rritja nivelet e estrogjenit ndodh gjatë shtim në peshë. Qelizat e yndyrës hormone aktive dhe mund të prodhojë estrogjenit. Arsyeja për rënie në estrogjenit, mungesa e ovulacionit, thatësi vaginale mukozës, ciklit menstrual. Përmbajtja e estrogjenit në gjak është ulur shpesh në Hormoni lartë.

Progesterone - Hormon i shtatzënisë, është e përfshirë në proceset e implantimin e vezës, të mitrës dhe stimulon rritja ka një ndikim të drejtpërdrejtë mbi shtatzëninë dhe lindjen nga gratë. Progesterone hormon prodhohet kryesisht nga vezoret dhe gjëndra veshkave nuk janë sasi të mëdha. Gjatë shtatzënisë, progesterone prodhuar nga korpus luteum, dhe placentë. Në shtatzëni normale përmbajtja e progesteronit në gjak rritet 48-75 nmol / L në tremujorin e parë të shtatzënisë deri në fund mund të jetë deri në 600 nmol / l. Gjatë tremujorit të parë të Arsimit uljen luteum progesterone mund të çojë në abort. Nivelet e ulëta të progesteronit mund të shkaktojë shterpësi ose Jo shtatzënisë edukuar, ciklit menstrual, dështimi ovarian Korpus luteum, mungesa e ovulacionit, sëmundjeve kronike inflamatore të organeve të brendshme gjenitale. Nivele të larta progesterone vërejtura në tumoret e vezore, gjëndrave mbiveshkore, Z. mitrës gjakderdhje, çrregullime menstruale. Rritja nivelet e hormoneve progesterone gjatë shtatzënisë është normë.

Progesterone hormon seksi

Rregullat për gratë:

Faza follikulinovaya

0,2-3,1 ng / ml;

Faza lyuteynovaya

0,3-20,3 ng / ml;

menopauzë

0,2-0,8 ng / ml;

1 Tremujorin

19,2-54,7 ng / ml;

2trimestr shtatzënisë

24,8-81,5 ng / ml;

3 Tremujorin

62,8-313,7 ng / ml.

shkalla për burrat:

0,1-0,6 ng / ml.