Limfocitet rritur normën e limfociteve në Limfocitoza gjakut


Limfocitet janë një grup i veçantë i qelizave të bardha të gjakut, të cilat mund të zbulohet në gjak, si në përmirësimin e nivelit të reduktuar. Për shembull: prania e hepatitit viral mund të çojë në rritjen e nivelit të limfociteve në gjak. Limfocitet rritur ose jo të rralla në qoftë se ju keni praninë e sëmundjeve infektive të tilla si kollës së mirë, shytave, fruthit, li e dhenve, malaria, leishmaniazën, toxoplasmosis, relapsing ethe, mononucleosis infektive dhe Limfocitoza.

Rruazë e bardhë leukociteve formulë për të rriturit dhe fëmijët. Niveli i limfociteve në 1 microliter e gjakut, numri absolut i limfociteve = totale leukocytes x përmbajtjen% e limfociteve / 100. Në Limfocitoza, ngritur kur qelizat në të rritur, numri i tyre do të kalojë 4000 / μL. Forma e analizës është shkruar zakonisht, 4000 / mm3 ose 4.0 x 10 (9) / L).

Limfocitet normale


Limfocitet janë norma në gjak (Varësisht nga mosha e personit), është treguar në tabelën më poshtë:

Mosha njeri

Prag , -109 / L

Limfocitet%

12 muaj

4,0-10,5

61

4 vjet

2,0-8,0

50

6 vjet

1,5-7,0

42

'10

1,5-6,5

38

'21

1,0-4,8

34

Në rritur

1,0-4,5

34

Limfocitet janë ngritur në të rriturit, në qoftë se më shumë se 109 / L. Nëse keni nivele të larta të limfociteve në analizë, pyesni mjekun tuaj se çfarë lloj Limfocitoza që ju të pranishëm, reaktive ose malinje.

Limfocitoza reaktive - manifestohet në sëmundje infektive apo dështimet në imunitet. Pas pak ditësh do të kthehet në normale.

Malinje Limfocitoza - mund të sinjalizuar gjak leukimi është në formën e kronike dhe akute.

Rritja limfocitet dhe sëmundjet kronike: tuberkulozi kronik, sifilizi dytësor. Ka nivele të larta dhe me Limfocitoza postinfectious kur sëmundja filloi të bjerë, dhe nivelet e gjakut janë ende të ngritur. Shkaqe të tjera të normave të larta mund të jetë në:

 • Hypersensitivity shkaktuara nga droga,

 • astma,

 • hyperplasia timike,

 • sëmundje serum;

 • Semundja Crohn, koliti ulcerative,
  vasculitis,

 • krizë nervash,

 • vahotonyya;

 • neutropenia me Limfocitoza relative (agranulocytosis, aleykiya ushqimor toksike)

 • uria,

 • Anemi B12-mangësi,

Sëmundjet endokrine (tirotoksikozë, myxedema, hypofunction ovarian, acromegaly, panhypopytuytaryzm, Addison sëmundje - thymus hyperfunction, sistemi limfatike shkak të një rënie ACTH dhe GC); leuçemia lymphocytic.

Rritja e limfociteve në fëmijës

Arsyeja më e zakonshme pse limfocitet rritur në një fëmijë mund të jetë infeksion lufta trupi. Duhet të theksohet se qelizat rritur fëmijës disa kohë pas pësimit të një infeksion që nuk duhet të shkaktojë shqetësim të veçantë për prindërit. Por në çdo rast, duhet të konsultoheni me një mjek në mënyrë që rritja e gjakut limfocitet fëmija mund të ketë arsye të tjera, të tilla si astma, lymphosarcoma. Ajo listuara disa sëmundje të shkaktojë rritjen e limfociteve në fëmijë: fruthi, tuberkulozi, hepatiti, leuçemia lymphocytic, kollës së mirë.

+ zgjeroj

Gjaku Pse lyfotsytov reduktuar

Situata ku limfocitet ulur, quajtur lymphopenia (reduktimi është numri i tyre në gjak). Duke reduktuar numrin e limfociteve pak 1,0109 / litër, mund të jetë sëmundje akute infektive. Shfaqja në pacientët lymphopenia posaçërisht për fazën fillestare të procesit infektive dhe toksike që e ka shkaktuar zhvendosjen e tyre nga indet e enëve të gjakut në zonat e inflamacionit. Limfocitet reduktuara të gjakut shkakton për këto sëmundje:

 • uljen limfocitet vyrobotka,
 • chlorosis,
 • hipo-dhe aplastike anemi - lymphopenia rënda dhe neutropenia absolute, për shembull, nën ndikimin lechevoho rrezatimit dhe kimikateve.

Lymphogranulomatosis, lymphosarcoma, rritje shkatërrimi i limfociteve (kimioterapi, radioterapi, kortikosteroidet, sindromi Cushing, një manifestim i stresit.

Funksionet e limfociteve

Limfocitet kryesore dallimin e të gjitha qelizave të bardha të gjakut, është aftësia e tyre për të kaluar lehtësisht në indet e trupit dhe të kthehemi në gjak. Limfocitet, ajo është si "censurë" e trupit tonë. Specifiteti i limfociteve funksionit të grupit të qelizave të bardha të gjakut, survejimi imunitar, aftësinë e mahnitshme për të njohur trupin në bazë të "tyre" dhe "të huaj". Çifti limfocitet nuk jetojnë tri ditë si qelizat "tipike" të bardha të gjakut, dhe disa muaj dhe më shumë se 20 vjet. Qelizat individuale limfocitet mund të lindë dhe të jetojnë deri në vdekjen e një njeriu! Gjaku përfshin njëzet - limfocitet interesit afat. Limfocitet në gjak, është një element kyç i trupit mbikëqyrjes tonë të imunitetit. Në trupin e limfociteve kanë receptorë të veçanta që janë të aktivizuar nga kontakti me një proteine ​​të huaj qelizor.

Norma - limfocitet në 1 microliter të gjakut (5) 19-37 (1,200-3,000)

Limfocitet janë të ndarë në tri lloje të "forcave", secila prej të cilave bën funksionin e tij në mbrojtjen e trupit:

 • Zero limfocitet,
 • B-limfocitet,
 • T lyfotsytov.