Hematokriti rritur hematokriti ulur hemokrit gjakut


Hematokriti (hematokriti) është raporti midis vëllimit të plazmës së gjakut dhe qelizave të gjakut (eritrocitet). Testeve hematokritit janë të dobishme në diagnozën e sëmundjeve që ndodh kur përqendrimi i hemoglobinës në gjak. Në mënyrë tipike, kjo analizë është marrë parasysh në përcaktimin anemi. Që nga faktorët e anemi mund të jenë të ndryshme, kjo ju mundëson për të vënë një diagnozë më të saktë shkaqet e shfaqjes së saj. 
Analiza e hematokritit në gjak të bëra nga një kapilar të veçantë qelqi, i ndarë në 100 pjesë të barabarta, në të cilat tsentryfuhyruetsya gjakut. Kur çdo gjë është normale në numrin e qelizave të gjakut kanë një mesatare prej dyzet e pesë për qind, të kontabilitetit për gjashtëdhjetë për qind e plazmës.

Indeksi hematokriti gjak në:

  • Burri Norma - 45-52%;  

  • Femrat - 37-48%.

Rritja hematokriti në gjak mund të jetë 2 raste.


Kur vëllimi i qelizave të kuqe të gjakut të mbushura ose rënie në pjesën e lëngshme të analizave të gjakut në hematokritit. Ajo mund të rritet në hemokrit lartë le qelizat e kuqe të gjakut. Në policitemia primar (erytremy). Kur tumoret e veshkave dhe kortikosteroidet veshkave pritjen, hydronephrosis dhe sëmundje të veshkave polycystic. Niveli i niveleve hematokriti vuri në dukje në plazmën e ulët të gjakut (pjesa e lëngshme e gjakut) me dehidratim, djegiet, ilaçe të tepruar, duke përfshirë diuretics, peritonit.

Hematokriti reduktuar të gjakut

Nivelet e ulëta hematokriti menjëherë tregon se ju keni anemi që është shkaktuar nga ulja e numrit të qelizave të kuqe të gjakut. Ajo mund të jetë aq gjakderdhje në pacientit dhe hemolizës së eritrociteve. Shtatzënia Pirja e një shumë kripë, dhe hiperalbuminemiya rrit volumin e qarkulluar plazma e gjakut dhe nivelin e tij të ulët të hematokritit në gjak.