Diagnoza e hershme dhe parandalimin e kancerit të gjirit


Mamografia uzi dhe gjirit - parandalimi më i mirë dhe diagnoza e kancerit të gjirit

Diagnoza e hershme dhe parandalimin e kancerit të gjirit janë duke u bërë gjithnjë e më të rëndësishme si në dekadën e fundit ka pasur një rritje të konsiderueshme në shfaqjen e tumoreve beninje dhe malinje të gjirit, veçanërisht në vendet e përfaqësuesve të zhvilluara ekonomikisht.

Po, kanceri i gjirit është diagnostikuar në 11% të grave, dhe statistikat zhgënjyes, për fat të keq, vazhdon të rritet në mënyrë të qëndrueshme, duke rritur çdo vit nga 1.2%.

Kanceri i gjirit ndodh edhe në meshkuj, edhe pse shumë më pak, në lidhje me një rast të 180. Prandaj, çdo grua duhet të monitorojë me kujdes gjendjen e gjinjve të tyre rregullisht vizitojnë mjekun - mammologist, specialist në sëmundjet e gjirit.

Çfarë ju duhet të dini për kancerin dhe sëmundje të tjera të gjirit ^


Në mënyrë tipike, vula të ndryshme në gjëndrrat e qumështit të grave e gjejnë veten në e tyre dhe menjëherë të bien në një panik, duke menduar se ata kanë kancer të gjirit