Depresioni endogjen


Shkaqet e depresionit endogjen nuk varet nga faktorë të jashtëm

Depresioni endogjen është një nga llojet më të vështira të çrregullimeve depresive, si mbahen, zakonisht të gjata, dhe kishte vazhdimisht i përgjigjet stimujve të jashtëm.

Depresioni endogjen, në krahasim me reaktiv (ndodh në përgjigje të ndonjë - ngjarjeve të jashtme traumatike) është konsideruar si një i brendshëm, që është, shkaqet e saj janë brenda njeriut dhe pothuajse i pavarur nga rrethanat e jashtme.

Për më tepër, depresioni endogjen shpesh jo vetëm që pa shkaqe të jashtme të dukshme, por edhe kundër sfondit të plotë mirëqenien.

Endogjen Depresioni: shkakton ^


Shkaqet e endogjen gënjeshtër depresionit në një mungesë të të ashtuquajturave neurotransmitters trurit të sistemit nervor qendror - substancat që rregullojnë gjendjen shpirtërore:

 • sidomos serotonin (hormon i gëzimit dhe të kënaqësisë)
 • noradrenaline (një frikë hormon)
 • dhe dopamine (hormon i lumturisë, dashuria, gëzimi, eufori).

Në qoftë se trupi i tyre prodhon shumë pak po ndodh në metabolizmin e trurit të substancave biologjikisht aktive, të cilat në mënyrë të pashmangshme çon në shfaqjen e çrregullimeve depresive.

 • Arsyet për mungesën e ndërmjetësit keq kuptuar, megjithatë, vërejti se një rol të madh në shkaktimin e sëmundjeve të trashëgueshme të luajë - faktorët gjenetik. Kjo është, në qoftë se dikush - të të afërmve të gjakut vuajtur apo po vuan nga kjo sëmundje, mundësia e kontraktimit shumë endogjen rritet depresioni.
 • Përveç kësaj, rreziku i njerëzve rënies totale të caktuara tipare - mosbesues, të shqetësuar dhe shumë i pasigurt në vetvete. Ata janë zakonisht shumë të ndërgjegjshëm, të zellshëm, posedojnë një ndjenjë të mprehtë të përgjegjësisë dhe janë të frikësuar për të bërë vendimet e tyre të përgjegjshme.
 • Një rol në zhvillimin e sëmundjes mund të luajnë dhe situata të vështira (sëmundje serioze, divorcit, tradhtisë, konfliktit në familje ose në punë, humbje e një të dashur).

Megjithatë, stresi në këtë sëmundje mund të jetë shkaku rrënjë - ajo shërben vetëm si një "shkaktojë" faktor sëmundjes. Ndoshta shumë kohë para shfaqjen e një situatë e vështirë, ishte e para "Bells" Sëmundjet të cilat, për shkak të shprehjes së tyre të dobët, jo tërhequr vëmendje.

Mjekët thonë se të gjitha rastet e çrregullimeve depresive dhe neuroza mësipërm prednevroz - një gjendje në të cilën trupi do të zvogëlojë dispozitat mbrojtëse dhe detelnosty mendore.

Pra, kur një person thotë se shkaku i sëmundjes së tij ishte divorci, konflikti ose sëmundje, ai është i gabuar. Psyhotravmyruyuschee ngjarje acaruar vetëm situatën dhe çoi në një shfaqje të shkëlqyer të simptomeve të fshehura.

Simptomet e depresionit endogjen ^

Simptomet kryesore të depresionit endogjen - humor përgjithmonë keq, letargji dhe paaftësia për të përjetojnë gëzimin edhe në ngjarjet më të rëndësishme.

 • Gjendja nuk është prekur ngjarje as të mira as të këqija, kjo nuk ka rëndësi se çfarë po ndodh rreth tij, pasi ai është i zhytur në ankth të vazhdueshëm. Megjithatë, tipar dallues i kësaj sëmundjeje është swings humor gjatë ditës. Pra, në mëngjes ka ndjenjat më të fortë e depresionit, dhe në mbrëmje një gjendje pak stabilizuar.
 • ka një frenim mendor dhe fizik. Një person mund të uleni për orë të tëra apo të qëndrojnë në një pozicion pa ndjerë dëshirën më të vogël për të lëvizur. Varfër percepton çdo informacion, nuk mund të përqendrohen në ndonjë gjë për një kohë të gjatë përzgjedh fjalët për përgjigje dhe vuan dëmtim kujtesës.
 • gjumë të varfër dhe lodhje kronike ndjen. Natën e gjatë nuk mund të fle, zgjohet në mëngjes "thyer" dhe nevidpochyloyi, i lodhur nga të gjithë, madje edhe punën më të thjeshtë. Marramendje shpeshtë, palpitations zemrës dhe dhimbje, vjellje, goja e thatë, dhimbje në muskuj dhe nyje, mosfunksionim të zorrëve dhe rëndim të sëmundjeve kronike. Në gratë parregullsi të mundshme menstruale.
 • Ndryshimet oreks dhe peshë - pacienti fillon të hahet shumë më pak ose më shumë se zakonisht, përkulur mbi produktet e dëmshme dhe ëmbëlsirat.
 • vazhdimisht duke përjetuar fajin dhe pavlefshmëri të ekzistencës, vetë-respekt e tij bie çdo ditë.
 • pacienti shfaq mendime obsesive vetëvrasjeje, dhe ai nuk ka demonstruar një kujdes fsheh, mban në vete, dhe në qoftë se tashmë ka vendosur për vetëvrasje, ai do të jetë i sigurt. Megjithatë, kjo mosgatishmëria e natyrshme për të deklaruar se - diçka për të bërë dhe një frenim të fortë shpesh shpëtojnë nga vetëvrasjes, një person i thjesht nuk ka fuqi të mjaftueshme.

Kjo është arsyeja pse trajtimi i depresionit endogjen duhet të bëhet nën mbikëqyrje të rreptë mjekësore - ka raste kur pas marrjes ilaqet kundër depresionit për pacientë ka pasur një fluks të mprehtë forcë fizike pa hequr gjendjen shpirtërore, që çoi për të kryer nedemonstratyvnoho vetëvrasje.

Depresioni endogjen: trajtimi dhe diagnostifikimit ^

Shumë njerëz - për injorancë, turp, dhe ngurrimit të kthehet në psihoteratevtu rreth shqetësimit të tij mendor, duke shpresuar se ky shtet është mbajtur, dhe këtë e bëjnë një gabim të madh duke mos marrjen e ndihmës mjekësore në kohë e nevojshme.

Për më tepër, disa përpiqen të shpjegojnë Sëmundjet e tyre arsyet somatike (fizike) dhe i referohen çdo specialistë të tjerë (kardiologët, internists, endokronoloham dhe profesionistëve të tjerë), por jo psikiatërve.

Por, siç e dini, çdo sëmundje, duke përfshirë edhe mendore, më të lehtë për të trajtuar në fazat e hershme të sëmundjes, sepse zbulimi i hershëm luan një rol vendimtar në trajtimin dhe rehabilitimin.

 • Trajtimi kryesor i depresionit endogjen - ilaçe dhe në kombinim me atë si një ndihmë aplikuar metodat e psikoterapisë.
 • Teknikat psikoterapeutike nevojshme kryesisht për parandalimin e rikthim dhe rezistencës ndaj formimit të stresit të jetës, e cila mund të jetë një faktor nxitje për rikthim.

Vini re se depresioni endogjen shumë mirë të trajtimit, dhe në një kohë dhe kompetente të ndihmuar njerëzit prapa në jetën normale. Treat ajo vetëm ka psikiatër të kualifikuar apo psikoterapist, vetë papranueshme, sepse ajo mund të ketë pasoja të ardhur keq.

 • Përzgjedhja kompetent i trajtimit regimens ilaqet kundër depresionit moderne që kanë efekte të rëndësishme anësore, të garantuara biokimi rimëkëmbjen e trurit, dmth ekuilibrin e neurotransmitters në tru.
 • Medicines zakonisht të gjata (nga disa muaj deri në disa vite) dhe varet në trup individuale.
 • Nëse është e nevojshme, mund të lidheni antipsikotikët, tranquilizers, stimuluesve dhe qetësuesve nootropics.

Përkundër besimit të përhapur në mesin e popullatës, varësia dhe varësisë ndaj ilaqet kundër depresionit nuk ekziston, kështu që mos kini frikë dhe mos hezitoni të kontaktoni me një mjek. Depresioni nuk është diçka - kjo është e turpshme apo e tmerrshme, ajo është e njëjta sëmundje që kërkon trajtim si çdo tjetër.

Vuajtur nga depresioni dhe më inteligjente njerëzve të kohës sonë - Churchill, Lincoln, Roosevelt, Frojdi, Gogol, Pushkin, Gëte dhe shumë të tjerë.

Lexo gjithashtu me sukses të trajtuar depresionin. 

Ju duhet të kuptoni se simptomat e depresionit endogjen pa dashje nuk e kalojnë, kështu që nëse vëreni në veten tuaj apo të dashurit tuaj disa shenja të rrezikshme të sëmundjes për një kohë të gjatë (një muaj ose më shumë), të jetë i sigurt për të kontaktoni doktorin tuaj dhe nuk e privojnë veten gëzimin e jetës.

Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: