Prenatal dhe pas lindjes depresioni


Depresioni Postpartum kërkon trajtim të detyrueshëm

Depresioni gjatë shtatzënisë dhe pas lindjes është aktualisht mjaft e zakonshme dhe është gjetur, sipas mjekëve, një në pesë grua shtatzënë.

Prenatal dhe pas lindjes depresioni - jo vetëm lodhje, lot dhe tekave të nënave të reja, pasi ata gabimisht besuan. Në fakt, ajo është gjendja shumë e rrezikshme psikologjike të grave dhe familja është një problem serioz social.

Statistikisht, për shkak të Postpartum nënave depresionit ndan rreth një të tretën e të gjitha familjeve të reja. Mungesa e babait në familje reflektohet jo vetëm në nivelin e jetës, por ajo ndikon në gjendjen emocionale dhe psikologjike.

Pse depresionin në shtatzëni ^


Siç e dini, shtatzënia është një ushtrim madhe hormonale dhe fizike në trupin e femrës. Nën ndikimin e ndryshimeve hormonale, shumë gra janë përvoja të forta psiko-emocionale dhe frika për veten e tyre dhe fëmijën e palindur.

Në mënyrë tipike, depresioni paralindjes duket nervozizëm të tepruar, tearfulness, depresionit, frika e lindjes, pagjumësi dhe madje edhe pikëpamjet suyitsydnymi. Nëse kjo gjendje zgjat më shumë se dy javë, një nevojë urgjente për të parë një mjek për shqyrtim për shkak se këto simptoma mund të ndikojë negativisht në zhvillimin e fetusit.

Mjeku do të përshkruajë trajtimin e nevojshëm, dhe jo domosdoshmërisht mjekësore. Në arsenalin e mjekëve tashmë kanë shumë metoda moderne psikoterapeutike për të rregulluar nënën e ardhshme (në mungesë të shkaqeve fizike të depresionit) në një shtatzëni pozitiv dhe të sigurt.

Postpartum Depresioni: Simptomat dhe format ^

Depresioni Postpartum fillon, zakonisht në të parë - të javës së dytë pas lindjes dhe manifestohet depresioni, ankthi, apati për gjithçka që po ndodh, humbje e interesit në fëmijën ose ankthi i tepërt dhe pafuqisë në përkujdesjen për të.

Simptomet kryesore të klanit depresionit që duhet të lajmërojnë familjen dhe stafin mjekësor janë:

 • humor depresion,
 • ngadalësia e lëvizjeve dhe mendimeve,
 • apo, anasjelltas, shqetësim tepruar dhe panik,
 • nervozizëm,
 • lodhje,
 • anoreksi,
 • çrregullimet e gjumit,
 • humbje e interesit në jetë,
 • Gjendja vetëvrasjeje.

Depresioni pas lindjes së fëmijës mund të kenë simptoma somatike (fizike), shpesh në formën e kapsllëk, rritjen e tensionit të gjakut, takikardi, dhimbje koke dhe dhimbje në zemër dhe stomak. Depresioni të zgjatur (më shumë se 6 muaj) mungesa e menstruacioneve mund të shkaktojë edhe në qoftë se gruaja nuk është fëmija pleqsh.

I pyetur se sa kohë depresioni pas lindjes, mjekët përgjigjem se në aspektin e sëmundjes dhe nuk ka simptome sëmundje të qëndrueshme për një kohë të gjatë. Vetëm një grua varet, ose kthejnë atë në kohë me ndihmën e mjekëve apo psikologëve, ose të pajtohet me një ndjenjë të mosbesimit, dëshpërimit dhe mendimet ngulët.
Lexoni më shumë depresioni maniak apo çrregullim bipolar emocional

Si të merren me depresionit Postpartum ^

Varësisht nga ashpërsia e simptomave, depresioni Postpartum mund të marrë format e mëposhtme:

 • çrregullim të vogël depresive që nuk është e dukshme nga jashtë, por përvoja e vështirë lindjes;
 • çrregullim depresive e ashpërsisë të moderuar - nuk ka interes, heshtja dhe depresioni parë të afërmit dhe të tjerët;
 • Episodi i rëndë depresive - tregon ankth të fortë, tensioni, agjitacion e moans, bërtet, duke hedhur dhe nxitim dhe rritjen e aktivitetit fizik.

Ndonjë nga këto forma të çrregullimit depresiv kërkon trajtim të menjëhershëm, sepse efektet e depresionit pa përkujdesje mjekësore mund të jenë shumë serioze. Ka raste kur depresioni i patrajtuar qëndrueshme (mbi 1 vit), edhe moderuar, çoi në halucinacione, jerm dhe tentimeve për vetëvrasje. Në format më të rënda të sëmundjes është e mundur të akteve të tilla të rrezikshme nga ana e grave si vetëvrasje dhe vrasjen e një fëmije.

Postpartum Depresioni: Trajtimi ^

Mjekimi për depresion pas lindjes, në varësi të ashpërsia e gjendjes mund të jetë ambulator ose në spital. Trajtim stacionar është i rekomanduar, zakonisht në prani të rrezikut të vetëvrasjes, në raste të tjera vizita e mjaftueshme për të mjeku në klinikë.

Metodat e trajtimit të përdorur - ilaçeve dhe psikoterapisë seanca:

 • Me ilaçe, më shpesh, mjeku i emëruar nga ilaqet kundër depresionit - ilaç më të mirë moderne për depresion është përdorur gjerësisht në mbarë botën. Ilaqet kundër depresionit nuk janë të varur dhe mund të përdoret për një kohë të gjatë, vite, për restaurimin e plotë të shtetit.
 • Tranquilizers Nëse është e nevojshme, pacienti mund të jetë përshkruar (qetësuesve) ose neuroleptics (në sëmundje të rënda me halucinacione, iluzionet, rritjen e aktivitetit fizik dhe agjitacion).
 • Psikoterapia me depresionit Postpartum është përdorur kryesisht si një metodat për ilaçe dhe ka një efekt të mirë terapeutik. Që lindjes mbahet njohëse (vetëdijes) dhe terapi familjare për qëllim normalizimin e marrëdhënieve në familje.
 • Ajo është gjithashtu shumë i dobishëm në klinikat mbahen seancat grup në mesin e pacientëve me simptome të ngjashme të sëmundjes - ajo i ndihmon ata më mirë të përballen me vështirësitë e periudhës së pas lindjes dhe jo për panik për shkak të familjes dhe problemet e brendshme.

Në përfundim, kemi parasysh se aktualisht ka shumë mënyra efektive për të hequr qafe e depresionit. Mos kini frikë dhe turp për të parë një mjek - kjo do të ndihmojë jo vetëm veten, por fëmijën tuaj, pasi që, sipas hulumtimit të fundit mjekësore, nënat me depresion, fëmijët shpesh vuajnë dhe vuajnë çrregullime.
Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: