Depresioni adoleshente


Detyra kryesore e prindërve - kohë në njoftim shenjat dhe simptomat e depresionit në një fëmijë

Depresioni në adoleshencë - një humor të gjatë e keqe apo adoleshent depresion i cili ka një ndikim negativ në të gjitha fushat e jetës së tij.

Çrregullim depresive mund të shkaktojë dështimet e përhershme, konfliktet në shtëpi dhe në shkollë, varësia nga droga, alkoolizmi, vetë refuzimi, tregon tendencë për dhunë dhe madje edhe vetëvrasje (vetëvrasjes).

Në një studim të kryer qendër mjekësore në Western Australia, 10% e fëmijëve të grupmoshës prej 10 deri 15 vjet janë gjetur simptomat e depresionit adoleshente, dhe, për fat të keq, numri i rasteve të raportuara në nivel global çdo vit.

Simptomat dhe shenjat e depresionit në adoleshentët ^


Mjekët paralajmërojnë se prindërit e fëmijëve - të rinj është shumë e rëndësishme të dini simptomat themelore të adoleshentë depresionit kohë për të diagnostikuar sëmundjen dhe kërkoni ndihmë të kualifikuar mjekësore.

Pas depresive jo çrregullim aq të këqija në vetvete, pasi pasojat e tij të rrezikshme për të cilat ajo mund të çojë (deri në vetëvrasje). Prandaj, prindërit duhet të jenë në gjendje të dalloni këtë kohë në gjendjen e fëmijës së tyre dhe e di se çfarë të bëjë në këtë rast.

Shenjat e depresionit adoleshente:

 • depresion, humor i trishtuar për një kohë të gjatë;
 • tepruar qarë - në provokimin më të vogël (komente, kritika, shaka të rriturit ose kolegët) ka lot në sytë e tij;
 • nervozizëm dhe armiqësia ndaj të tjerëve që mund të shkojnë në zemërim dhe agresion;
 • dëshira për vetmi - nuk duan të komunikojnë me kolegët e tyre dhe anëtarët e familjes;
 • humbja e interesit dhe indiferencës për çdo gjë - fëmijën gjatë ditës mund të shtrihem dhe të bëjë asgjë;
 • oreks të dobët (deri në mungesën e saj të plotë) dhe gjumë;
 • mund të jetë ankth të vazhdueshëm dhe eksitim pa asnjë arsye;
 • vetë-respekt të ulët dhe ndjenjat e fajit dhe një të afërt;
 • lodhje kronike dhe mungesa e energjisë;
 • paaftësia për t'u përqëndruar në asgjë, kujtesës dëmtuar dhe vëmendje;
 • Shprehja e interesit për temën e vdekjes dhe vetëvrasjes - teen shpesh ndikon në subjekt në bisedë, duke lexuar libra, artikuj, filma duket.

Ajo duhet gjithashtu të theksohet se simptomat e mitur dhe depresioni rritur disa dallime. Çrregullime Pra rritur depresive karakterizohet nga errësira dhe humor depresion në fëmijët dhe depresioni adoleshentëve shpesh manifeston agresionin, prirje për dhunë dhe shpërthime të zemërimit.

Trajtimi i Adoleshenti Depresioni ^

Depresioni në adoleshencë mund të trajtohen mirë, por, për fat të keq, adoleshencë të merrni ndihmë profesionale vetëm një në 5-6 raste. Sepse fëmijët për shkak të moshës së tyre shpesh nuk e kuptojnë se çfarë ndodh me ta, të cilët janë turp - që është shenjtëruar për problemet e tyre dhe nuk janë në gjendje për të kërkuar ndihmë nga një specialist.

Adoleshencë shpesh ankohen për dhimbje koke dhe dhimbje barku, por objektivisht në mjekët e ekzaminimit mjekësor nuk ka gjetur arsye për ta. Prandaj, depresioni diagnoza Adoleshenti nuk është shumë e komplikuar për ekspertët. Gjëja kryesore në njoftim atë në kohë, kthehet në një terapist profesionist dhe të marr trajtimin e duhur.

Ka disa lloje të trajtimit të sëmundjes depresive në adoleshentët:

 •  Seanca individuale apo grupore me terapist;
 • terapi familjare;
 • terapi të drogës, e cila përpiqet të jetë një mjek vetëm si mjetin e fundit, si pjesë e një trajtim gjithëpërfshirës.

Psikoterapia është përdorur me sukses për të trajtuar butë për të moderuar gradë e depresionit, por në një të rënda drogës përdorur - ilaqet kundër depresionit. Por për shkak se ata shpesh japin efekte anësore (shpesh fle shqetësime, lodhje dhe të qenët i përgjumur), ilaqet kundër depresionit duhet të zgjidhet specialist shumë të kualifikuar, duke marrë parasysh karakteristikat individuale të trupit dhe psikikën e fëmijës.

Lexoni depresioni gjithashtu maskuar apo shtet subdepresyvnyy. 

Si të merren me depresion në fëmijët dhe adoleshentët: këshilla psikologjike ^

Me qëllim të parandalimit të adoleshentëve psikologët depresioni këshilla:

 • Prindërit gjithmonë duhet të trajtojë me vëmendje ndaj fëmijës së tij;
 • të gjejnë kohë për të gjithmonë të dëgjuar dhe për të ndihmuar atë;
 • marrë atë ashtu siç është, me të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e saj;
 • të përpiqet pak për të kritikuar dhe të ndërhyjë me një adoleshent;
 • tregojnë shembullin personal se si të sillen në situata të ndryshme;
 • inkurajojnë aktivitet fizik, siç tregohet eksperimentalisht se adoleshentët që luajnë sportive, shumë më pak të prirur për çrregullime depresive.

Nëse një fëmijë të diagnostikuar me një sëmundje depresive, ju keni nevojë për të trajtuar atë me durim maksimal dhe mirëkuptim të gjithë mbështetjen e tij në rrugën drejt rimëkëmbjes: ndjekin rekomandimet e mjekut për marrjen e drogës, në regjimin NPT; inkurajuar frekuentimin e sesioneve të psikoterapisë; të krijojë të gjitha kushtet për aktivitet fizik dhe social.

Dhe më e rëndësishmja, prindërit duhet të mbani mend - trajtimi i çrregullim depresive në adoleshentët mund të jetë e vështirë, dhe jo vetëm duart mund të bjerë, por ju duhet të besoni në veten tuaj dhe fëmija juaj e di se si të gëzojnë jetën dhe madje edhe fitoren e tij të vogël në lidhje me sëmundjen. Dhe ju patjetër duhet të merrni atë!
Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: