Depresioni maskuar, ose subdepresyvnyy shtet


Njohin depresionin fshehur nën maskën e sëmundjeve fizike terapist kompetent do të ndihmojë

Depresioni i maskuar - një sëmundje karakterizohet nga simptomat e dhimbshme fizike dhe shenjat që tregojnë për sëmundjet somatike (kardio - vaskulare e sistemit, gastro - traktin e zorrëve, sistemi i frymëmarrjes).

Megjithatë, në të njëjtën kohë, tregon qartë organike që mundësojnë atribuohet këto simptoma të sëmundjeve të caktuara zakonisht janë krejtësisht mungon apo janë fshehur.

Gjendja depresive në këtë rast është pothuajse e padukshme për të tjerët dhe të ndjehet vetëm nga patsientom.Tendentsiya fshehur (të maskuar) simptoma në mjekësi të brendshme - Tipari më karakteristik i depresionit maskuar.

Duhet të theksohet se këto maskuar shtetin subdepressivnye mjaft shpesh, dhe tani përbëjnë rreth 30 - 80% e të gjitha çrregullimeve depresive. Terapist për njerëzit shpesh është zgjidhja e fundit, pasi i fundit kaloi një periudhë të gjatë ekzaminimeve dhe trajtimeve të cilat nuk kanë dhënë rezultate pozitive.

Dhe kjo nuk është në të ulët të kualifikuar mjekët nuk janë në gjendje për të diagnostikuar pacientin që ankohet, të tilla si dhimbje të zemrës, ose probleme me traktin gastrointestinal, i cili është i dobishëm shqyrtimi nuk treguan ndryshime specifike në organet e brendshme. Më shpesh simptomat e Sëmundjet fizike fshehur problemet emocionale e pacientit - ose më mirë, maskuar ose fshehur (bipolar, somatyzyrovannaya) depresioni.

Shenjat dhe simptomat e depresionit maskuar ^


Ky lloj i çrregullimit depresive mund të shfaqet në një shumëllojshmëri të opsioneve. Karakteristikë e saj është se ajo zakonisht përmban manifestimet kryesore llojet e natyrshme kryesore të depresionit - humor depresion, idetë e fajit, samounichezheniya dhe të tjerët.

Simptomat kryesore në foto klinike janë depresioni maskuar është çrregullime fizike të tilla si:

 • gjendja e keqe e përgjithshme;
 • distonia vaskulare;
 • frymëmarrje vështirësi;
 • presionin e lartë të gjakut;
 • marramendje, dhimbje koke;
 • cardioneurosis;
 • sindromi i nevrikosur zorrë;
 • Sindromi hyperventilation;
 • kruhet;
 • çrregullimet e te ngrenit (bulimia, anoreksia);
 • çrregullimet seksuale;
 • sindroma të ndryshme dhimbje të planifikuar dhe kështu me radhë. d.

Një tipar karakteristik i depresionit latent është që të ndryshojë simptome fizike, në të cilën njeriu duket se ai është duke u zhvilluar disa sëmundjeve. Ekziston edhe një stinor acarimin "sëmundje" dhe disa pacientë vidhorodzhenist nga bota e jashtme. Shpesh ata nuk janë duke marrë ndihmë nga specialistët e mjekësisë zyrtare, përfaqësues të kthehet në destinacionet e saj alternative.

Shenjat që simptomat ekzistuese janë një manifestim i depresionit latent maskuar është edhe mungesa e ekzaminimeve klinike konfirmojnë sëmundjet e organeve të brendshme. E gjithë kjo mund të përcaktohet vetëm pas një sërë testesh diagnostike të kryer nga një mjek - terapist.

Dhe së fundi, Tipari më karakteristik i fshehur çrregullim depresive - Mungesa e përmirësimeve në gjendje të trajtimit të parashikuar njeriut të dyshuar sëmundje fizike.

Diagnoza e saktë shpesh ndihmon për të qartësuar marrëdhëniet dalë nga sëmundje ka marrë trauma - vdekja e një të dashur, marrëdhëniet e vështira familjare, të punës dhe të tjerët.

Trajtimi i depresionit maskuar ^

Ne trajtimin e depresionit maskuar dy mënyra:

 • psikologjik
 • psikoterapi.

Që bazë të çrregullimeve depresive, sipas hulumtimit modern, është mungesa e prodhimit të serotoninës në tru, është përfshirë në transmetimin e impulseve nervore në trup, metodat moderne të trajtimit mjekësor të depresionit, bazuar në pritjen e ilaqet kundër depresionit, shpesh justifikuar. Këto barna janë shumë të efektshme dhe më e garantuar zhdukjen e shpejtë të manifestimeve somatike të sëmundjes.

Megjithatë, trajtimi më efektive të drogës është një kombinim i psikoterapi që mund të zgjidhë problemin e burimeve të jashtme të çrregullimeve depresive - të tilla si marrëdhëniet pacient me kolegët në punë ose me të afërmit.

Në arsenalin e terapist moderne ka shumë drejtime dhe qasjet për të siguruar mbështetje psikologjike për njerëzit dhe për të zgjidhur konfliktet e tij të brendshme ose të jashtme. Psikoterapia lehtë zgjidh shumë probleme duket pacientin e veshtire:

 • ndihmon për të punuar komplekss thellë brenda,
 • Emocional e vështirë për të ulur tensionin,
 • për të gjetur metoda alternative të zgjidhjes së situatës traumatike.

Ne ju rekomandojmë të lexoni nervosa bulimia artikull. 

Përkundër faktit se maskuar depresioni tepër të vështirë për të diagnostikimit, kjo është krejtësisht e shërueshme. Është e rëndësishme që të mos injorojë gjendjen e tij të paqëndrueshme psikologjike dhe fizike, dhe t'i kushtojë vëmendje të trupit dhe menjëherë të kërkojë ndihmë nga një specialist i kualifikuar.
Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: