Depresioni Alkooli dhe varësia e alkoolit


Depresioni Alkooli kërkojnë kujdes mjekësor në kohë

Depresioni Alkooli, i quajtur edhe melankolik alkoolit, është një problem serioz në shoqërinë moderne.

Depresioni dhe alkooli është kombinimi më i rrezikshëm i egër dhe shpesh krijojnë një rreth vicioz, i cili ndonjëherë është shumë e vështirë për të marrë jashtë. Sipas statistikave mjekësore, 70% e pacientëve me depresion mendime për vetëvrasje, vetëvrasje dhe 60% në jetë ishte të alkoolit.

Për më tepër, 30% e të gjitha vetëvrasjeve përfunduar dhe 25% e tentimeve për vetëvrasje të dështuara ndodhin në personat me varësinë e alkoolit. Në këtë drejtim, zbulimin e hershëm dhe trajtimi në kohë i depresionit alkoolike luajnë një rol kritik në reduktimin e numrit të vetëvrasjeve.

Megjithatë, diagnoza e hershme e sëmundjes nuk është gjithmonë e mundur, për shkak se depresioni alkooli shpesh ndodh në një formë latente apo të vonuar, kur një njeri gjoja nuk ka ankohet për njerëzit silleshin zbavitëse dhe të lehtë, dhe vetëm dëshpërim, ndjenja melankolik egra, ankthi dhe pakënaqësia me jetën.

Forma fshehur melankolik i alkoolit është një kusht shumë i rrezikshëm, i cili është i mbushur me një rrezik të lartë për vetëvrasje, kështu që koha të afërmit detyrë të njohin simptomat e sëmundjes fillon dhe menjëherë të kërkojë këshilla nga ekspertët.

Alkooli Depresioni: Simptomat dhe shenjat paralajmëruese ^


Simptomet kryesore të depresionit alkoolike që duhet të lajmërojnë të afërmit e tyre dhe të shtyjë për një apel të menjëhershëm për ndihmë mjekësore, si më poshtë:

 • Konsumi i përditshëm i pijeve alkoolike;
 • pijshëm probleme më pak dhe problemet;
 • pirja e alkoolit vetëm;
 • nevoja për të pirë para se të shkojnë në shtrat për të fjetur dhe në mëngjes ta kënaq;
 • Refuzimi i mprehtë i kritikës dhe të flasim për alkoolizmi;
 • pacientët në depresion janë zakonisht të ngadaltë, apatike, indiferent për të tjerët dhe për fatin e tyre. Megjithatë, pas duke u përpjekur për të shtypur kundërshtarin depresionin me alkool, bëhet i zemëruar, i vrazhdë, nervoz dhe agresiv;
 • Përveç kësaj, ai ka humbur instinktin e vetë-ruajtjen, e cila në masë të madhe rrit rrezikun e një aksidenti.

Shih gjithashtu depresioni paralindjes dhe pas lindjes.

Metodat moderne të trajtimit të depresionit alkoolike ^

Trajtimi i depresionit alkoolike duhet të jetë i plotë dhe të përfshijë:

 • terapi detoxification;
 • marrjen e ilaqet kundër depresionit;
 • klasa psiko.

Detoksykatsyonnaya në terapi alkoolizmi synon eliminimin simptomat e tërheqjes të shkaktuara nga abuzimi i alkoolit. Në qejf të gjatë, ndikuar doza gjithnjë e më shumë të alkoolit, trupi pushon për të përballuar me substanca të dëmshme, organet helmuese dhe indeve, deri në fillimin e çmenduri, alkoolit - etanol dhe shkatërrimin acetaldehyde e trurit, e cila çon në kujtesë të dëmtuar dhe intelekt.

Përveç kësaj, në alkoolizmi detoxification ndihmon të shpejt të lehtësuar gjendjen e pacientit e tërheqjes. Pacienti ishte vënë në antioksidantë pikoj për të neutralizuar komponimeve të dëmshme stimulojnë trurin dhe substancat hepatotropic për rigjenerim të mëlçisë.

Gjenerata e re e moderne ilaqet kundër depresionit (SSRI SSRIs dhe h) janë përdorur gjerësisht në trajtimin e depresionit alkoolike, aq shumë për të ndihmuar të përmirësuar gjendjen. Ata kanë disa avantazhe mbi gjeneratat e mëparshme të drogave që shkaktojnë varësisë dhe tërheqjes simptomat:

 • tolerohet mirë,
 • më pak toksike
 • kanë më pak efekte anësore,
 • mbidozë të sigurt kur të jetë e mundur.

Si çrregullime depresive në varësinë e alkoolit janë zakonisht të zgjatura, përshkrimin e recetave të ilaqet kundër depresionit është një domosdoshmëri.

A psikologë mjekësore me pacientët dhe të afërmit e mbajtur në mënyrë individuale ose në grupe dhe synonte krijimin e motivim për pacientët për të vazhduar trajtimin për të arritur faljen qëndrueshme. Mjekët kryejnë diagnoza psychodiagnostic e pacientëve duke përdorur Depresioni shkallës Beck, shpjegon se çfarë është depresioni, llojet e saj, simptomat, pasojat negative dhe të mësojnë se si të dal nga depresioni me alkool.

Një rol shumë të rëndësishëm në trajtimin e alkoolit në pronësi melankolik nga familja. Psikologët paralajmërojnë - nuk e lënë personin e sëmurë vetëm me problemet e tyre, të cilat nuk janë tallës mbi frikën e tij dhe në asnjë fyerje. Askush nuk është fajtor për këtë pacient. Bëhu dhemshuria ime, të kuptuarit, të sigurt në suksesin e trajtimit dhe të ndihmojë atë të zhvillojnë një mendim të qëndrueshëm pozitiv.
Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: