Depresioni tek burrat


Si burrat dal nga depresioni.

Besohet se çrregullimet depresive - kjo është më tepër një pronë e femrave sesa natyra mashkullore. Por hulumtimi i dekadave të fundit tregon se depresioni mashkull - një dukuri shumë më të zakonshme se shumica e njerëzve.

Vetëm djemtë janë mësuar që nga fëmijëria për të fshehur ndjenjat dhe kontrollojnë emocionet e tyre dhe shkakton fshehur me kujdes problemet me të brendshme I burrat.

Përveç kësaj, ka vërejtur se mbron njerëzit nga testosterone hormon depresioni, dhe në qoftë se ai ishte i gatshëm për të sëmundjes - pra, niveli i mundshëm i këtij hormoni në të reduktohet.

Shkaqet dhe simptomat e depresionit në meshkujt ^


Shkaku i saktë, i cili mund të vihet përgjegjësinë për paraqitjen e depresionit në meshkujt, e përshkroi si shumë e vështirë. Në mënyrë tipike, disa faktorë kontribuojnë në këtë, akumulimi i cili çon në efektin e "pikën e fundit".

Në raste të caktuara, shkaqet e depresionit mund të kryejë trashëguar, por shpesh ajo shkakton stres. Këtu janë disa nga arsyet dhe ngjarjeve që mund të luajë një rol të rëndësishëm në zhvillimin e depresionit në meshkujt:

 • stresi në shtëpi apo në punë;
 • problemet financiare;
 • ndarjen nga familja ose miqtë e detyruar;
 • abuzimi fizik apo verbal;
 • probleme në marrëdhëniet me të tjerët;
 • Përvoja luftarake;
 • vdekja e një të dashur;
 • divorci apo paraqitja e përgjegjësive familjare lidhur me kujdesin për prindërit e plakjes, bashkëshortit të sëmurë ose të fëmijës së mitur;
 • probleme shëndetësore;
 • Kriza Midlife;
 • mosha e daljes në pension.

Manifestimet e çrregullimeve depresive në meshkuj janë të ndryshme. Në vend të depresionit, trishtim dhe karakteristikë e përgjithshme më të ulët të aktivitetit të çrregullimeve depresive femra në burrat, në të kundërtën, ekziston një dëshirë për lirimin e agresionit në botë. Simptomat më të zakonshme të depresionit mashkullore janë:

 • dhimbje që mund të ndodhë në një shumëllojshmëri të gjerë të formave - në formën e dhimbje koke të shpeshta, çrregullime të tretjes, mosfunksionim seksual, probleme me shpinë. Tellingly, të gjitha këto simptoma fizike iu nënshtrua trajtimit tradicionale dhe janë të natyrës të paqëndrueshme;
 • zemërimi - kjo ndjenjë në varësi nga shkalla e sëmundjes mund të ndryshojnë nga nervozizëm thjeshtë sjelljes për të blatantly agresive, e cila manifestohet në situata të përditshme dhe mund të arrijë edhe të akteve të dhunës fizike ose morale ndaj të tjerëve;
 • sjellja e pamatur - shpesh njerëzit që vuajnë nga depresioni fillon të tregojë dëshirë për veprim rrit rrezikun - të tilla si sportet ekstreme, kumar apo alkoolit ose drogës.

Ka edhe manifestime tjera të çrregullimeve depresive meshkuj.

Karakteristika dalluese e depresionit femrave dhe meshkujve ^

Rrjedhjet e çrregullimeve depresive meshkuj dhe femra janë dallime mjaft të rëndësishme. Ku gratë priren të fajësojnë veten e tyre dhe preferojnë të paguajnë off konfliktin në të gjitha shpenzimet, njeriu, në kundërshtim, e vendos përgjegjësinë për ngjarjet në tjetrën dhe kontribuon në grindjet më të mëdha të inflacionit dhe mosmarrëveshjeve në marrëdhëniet me të tjerët.

Ju mund të gjeni gamë të dhe karakteristikat e tjera dalluese të femrës dhe depresioni mashkullor:

Femrat

Në burra

Një ndjenjë e trishtim, apatia dhe uselessness Përhapja e zemërimit, nervozizëm dhe ndjenjat e fryrë vetëbesim
Ndjenja e ankthit dhe frikës, vetë-mëshirojnë Shfaqja e dyshimit për të tjerët
Rritja e eksitim mund të lëvizin në kuptimin e përgjithshëm të armiqësisë dhe nervozizëm Ankthi dhe emocionet mbizotërojnë mbi të gjitha emocionet tjera
Nuk është një dështim për të mbledhur, koncentroheni, të marrë një vendim të rëndësishëm Ekziston nevoja për të vendosur kontroll mbi gjithçka që e rrethon atë
Gruaja gjen lehtë pasigurinë e saj, pa shpresë dhe dobësi Njeriu frikë se të tjerët do të vini re atë dëshpërim dhe paaftësia për të përballuar në mënyrë të pavarur

Një tjetër ndryshim i rëndësishëm në zhvillimin e depresionit në gratë dhe burrat është se sëmundja e parë shpesh shoqërohet me një përkeqësim ose humbje të plotë të oreksit, rënie ose një grup peshë të tepërt trupore, ndërsa në të tjerat që shpesh çon në abuzimit të alkoolit, drogave, entuziazëm shikuar TV .

Diagnozë depresioni mashkullor është i vështirë për shkak të seksit të fortë nuk është i prirur pothuajse të ndajnë ndjenjat e tyre me të gjithë - ndonjëherë, sidomos me terapist. Prandaj, trajtimi i çrregullimeve depresive meshkuj mund të shoqërohet me vështirësi të caktuara.

Llojet e depresionit në meshkujt ^

Zhvillimi i depresionit në meshkujt është e lidhur shpesh me periudha të caktuara të jetës së tyre, gjatë së cilës rrit dobësia humor depresive dhe bën burra shumë e ndjeshme ndaj stresit pak dhe frustrimit. Konsideroni vetëm disa.

 • Depresioni Postpartum në meshkuj. Lindja e fëmijës - stresi jo vetëm për gratë, por për burrat rruga e të cilit e jetës është ndryshuar tërësisht. Për më tepër, shënimi i saj në zhvillimin e çrregullimeve depresive të bëjë me gruan pas lindjes mashkull melankolik, swings saj dramatike humor, agresion ndaj njeri apo edhe një fëmijë. Si rezultat, njeriu qëndron mbi supet e tij një përgjegjësi të madhe për t'u kujdesur për një fëmijë të porsalindur dhe mbështetjen morale të gruas së tij. Shumë njerëz nuk mund të përballojë një ngarkesë të tillë të problemeve dhe për një pushim.
 •  Depresioni pas divorcit. Ky lloj i çrregullimeve depresive kanë tendencë për të jo vetëm gratë, por edhe burrat. Dallimi është se depresioni prek gratë pothuajse menjëherë pas divorcit, dhe njerëzit zhvillon 2-3 vjet pas divorcit. Në këtë kohë euforia e lirisë nga përgjegjësive familjare dhe mundësitë për të përmbushur grave të ndryshme kalon dhe nuk vjen zhgënjim, njeriu zotëronte një ndjenjë të parëndësi dhe pavlefshmëri që shkakton depresion të thellë.
 • Kriza e moshës së mesme. Kjo është pikërisht periudha e jetës së një njeriu, kur ai fillon për të vlerësuar arritjet e tyre dhe analizuar cilësinë e marrëdhënieve personale. Nëse rezultatet duken të zymtë dhe perspektivat mjegullt, pastaj një terren pjellor për zhvillimin e depresionit. Stresi mund të përforcohet me shëndetin apo një marrëdhënie të thjeshta familjare.
 • Stresi daljes në pension moshës - përcaktohet duke ulur rëndësinë e shoqërisë së dijes dhe nganjëherë për familjen. Me moshën gjithashtu gjithnjë duhet të përjetojnë vdekjen e të dashurve, përveç kësaj, ndonjëherë plakjes shoqërohet me humbjen e pavarësisë, e cila është një faktor i fuqishëm stresi.
 • Depresioni është i lidhur me probleme shëndetësore. Depresioni zhvillim mund të kontribuojë në një numër të sëmundjeve të rënda, të tilla si çrregullimet e ankthit, sëmundjeve kronike (HIV, diabeti, kanceri, sëmundja e Parkinsonit, sëmundja Alzheimer), goditje, sëmundje të sistemit kardiovaskular, alkoolizmi, çrregullim stresi post-traumatik.
 •  Ndonjëherë depresioni është duke marrë medikamente të caktuara.

Kjo - Nuk listën e plotë të çrregullimeve të mundshme depresive në meshkuj.

Si të dal nga depresioni: psikolog ^

Një mënyrë efektive për t'u marrë me depresion në meshkujt është konsideruar si një ndryshim jetese dhe vendosjen e saktë të prioriteteve. Këtu janë disa këshilla të rëndësishme për të ndihmuar në lehtësimin e manifestime depresive në njeriun dhe për të mbrojtur atë nga kthimi i tyre:

 • gjithmonë kanë një qëllim të qartë;
 • Bëhu i zënë gjithë ditën;
 • nuk i japin mbështetje miqësore nga të dashurit;
 • Ushtrojnë rregullisht;
 • Ndiqni dietë - hani më shumë ushqime karbohidrate, kufizojnë futje e proteinave. Rritja futje e ushqimit që përmban vitaminë B;
 • më shumë gjumë;
 • kufizojnë konsumin e alkoolit dhe duhanit;
 • Të jenë të kujdesshëm me përdorimin e drogave;
 • më shumë shëtitje gjatë ditës - kjo do të ju mbrojnë nga efektet negative të depresionit sezonal të vjeshtës.

Kjo është edhe koha për të shtyrë vendimet e rëndësishme, derisa gjendja juaj është stabilizuar. Nuk ka nevojë të presin përmirësim të menjëhershëm humor - në çdo gjë merr kohë. Por në qoftë se më pas ju nuk e shihni në veten e tyre të ndryshojë në një mënyrë pozitive, zgjidhja më e mirë për këtë problem do të apelojë për të profesionistëve - në rastin e depresionit të thellë shpesh kanë nevojë për mjekim dhe psikoterapi. Mos harroni - shëndeti juaj është në duart tuaja!

Ne ju rekomandojmë të lexoni artikullin endogjene depresioni.
Ne rekomandojmë të shihni një videoklip të mjekut të famshëm - psikoterapist Elman Osmanov në lidhje me simptomat dhe metodat moderne të trajtimit të depresionit: