Qentë Kanisterapiya - terapistët trajtuar njerëzit


Kanisterapiya trajton fëmijët me paralizë, autizëm, vonuar mendor cerebrale

Kanisterapiya është shumë popullor dhe prirje premtues në zoomeditsine Wellness në të cilat trajtimi është kryer nga qentë.

Qentë e trajnuar posaçërisht - terapistë të ndihmuar në lehtësimin e pacientëve të sëmurë shtetërore me çrregullime neurologjike ose psikologjike dhe aftësi të kufizuara.

Kanisterapiya: natyra dhe përfitimet e komunikimit me qentë ^


Kanisterapiya - metoda psikoterapeutike alternative të trajtimit dhe rehabilitimit për të cilat përdorin zgjedhur posaçërisht kafshë. Mësimi se si të trajtojnë qentë, aty që nga koha e Hipokratit - dëshmohet veprat e artit, këto vende arkeologjike dhe dokumentet e tjera që kanë mbijetuar kohën.

Cynology terapeutik fokusuar në objektivat e mëposhtme:

 • Zhvillimi i aftësive pozitive emocionale dhe mendore;
 • Përmirësimi i lëvizshmëri dhe shqetësuar funksionet motorike;
 • Getting shpëtoj e frikës, ankthit, tensioni, agresion, mosbesimit dhe pakujdesia;
 • Zhvillimi i të qenët i shoqërueshëm dhe mirëdashësi;
 • Përmirësim të dukshëm në gjendjen fizike të pacientit.

Trajtimi Sobakoterapiey është vëzhgimi i drejtpërdrejtë dhe kontakte të ngushta e pacientit nëpërmjet komunikimit, të ushqyerit, të luajnë dhe të kujdesen për këto kafshë. Për qëllime rekreative Dog - terapistët duhet të ketë karakteristikat e mëposhtme:

 • Mungesa e agresionit;
 • Rritja qenët i shoqërueshëm, mirëdashësi;
 • Mungesa e reagimit negativ ndaj lëvizje të papritur ose lëshojnë zë të lartë;
 • Karakter të ekuilibruar.

Qentë terapi pranueshme jo vetëm për pacientët me çrregullime psikologjike, emocionale ose neurologjike, por edhe për pacientët e moshuar dhe personat me aftësi të kufizuara - (pa qëllim, sëmundjet e mbështetjes - aparatit motor etj).

Përmes saj angazhimit, mirëdashësi, lëvizjet, prekje, shikim, erë, dekorimin dhe frymë qen trajtojnë njerëzit, përmirësimin e gjendjen e tyre fizike dhe emocionale, duke marrë ata nga depresioni të rëndë dhe apatisë, shkëputur nga mendimet e zymta dhe vetmia.

Cilat sëmundje të trajtohen qentë: indikacionet dhe contraindications për kanisterapiyi ^

Kanisterapiya - zgjidhja më e mirë për fëmijët - me aftësi të kufizuara

Caniço - terapi përdoret në sëmundjet e mëposhtme:

 • Çrregullime të rënda emocionale (depresioni, pagjumësia, apatia);
 • Hyperactivity;
 • Autizmi, semundja Alzheimer, paralizë cerebrale;
 • Neuroses;
 • Vonojë zhvillimin mendor ose fizik;
 • Çrregullime të vëmendjes, të kujtesës, sjellje;
 • Sëmundjet e trurit apo shtyllës kurrizore;
 • Çrregullime të dëgjimit, të folurit;
 • Distrofi muskulare.

Megjithatë, në prani të alergjisë në flokë qen, plagë e hapura, lëkurë, ose sëmundjet respiratore infektive kanisterapiya ndaluar.

Kanisterapiya përbëhet nga fushat e mëposhtme terapeutike:

 1. Trajtimi - kontakt (qen - ngrohta) ose dhimbje kronike kanisterapiya. Thelbi i këtij trendi është se qeni shtrihet poshtë në vend të lënduar dhe ushqen atë, atëherë subsides dhimbje;
 2. Drejtimi kanisterapiyi diagnostike në të cilën qen - lajmëtar në gjendje të parashikojnë astmë, epilepsi, rënie kritike në sheqer diabetik në gjak dhe manifestimeve të tjera të sëmundjeve të rrezikshme;
 3. Shërbyer drejtimin kanisterapiyi në të cilën qen - asistentë me aftësi të kufizuara (udhëzon, qentë dëgjimit, etj) për të ndihmuar të verbër, të shurdhër, me rrota-i detyruar dhe njerëz të tjerë me aftësi të kufizuara;
 4. Rehabilitimi drejtim kanisterapiyi. Në këtë rast qeni është në mënyrë të konsiderueshme përshpejton pacientët procesin e shërimit me anë të vëzhgimit, komunikimi, lojra dhe ecën me kafshët.

Kanisterapiya e neuroses është se një qen trajtuar depresionin, apati, pagjumësi dhe krizë nervash këto mënyra:

 • Comfort durueshëm;
 • Ulët lehtësimin agresionin dhe excitability e tensionit nervor;
 • Rivendosur paqen e brendshme dhe ekuilibër.

Kanisterapiya me paralizë cerebrale, autizëm, sëmundjen Alzheimer, neuroza dhe sëmundje të tjera apo çrregullime përdor racave e mëposhtme të qenve - labradors, qenë të gjahut, zagar, gjermanisht Shepherd dhe racat e tjera që kanë tipare pozitive.

Megjithatë, trajtimi mund të përfshijë dhe kafshët outbred në qoftë se ata kanë një marrëdhënie të natyrshme me personin nuk ka agresionin dhe për të përmbushur të gjitha kërkesat përkatëse.

Nëse sëmundja trajtohet njerëz OBAC ilustruar nga një nga këto fakte të njohura të shkencës:

 • Vajzë gjashtë vjeç me emrin Nastya, sëmundje vuajnë RSA në kanisterapiyi fillim nuk tregon interes as për kafshët ose për instruktorë.
 • Pas dy muaj e gjysmë të trajtimit, ajo filloi të tregojë një interes aktiv dhe shqetësim për kafshët dhe të kontaktoni me njerëz.
 • Pas disa muaj të trajnimit Kanisterapiya Nastia pushuar që të ketë vështirësi në komunikim, ishte vajzë shoqërueshëm që tregon interes të vërtetë në botë.

Ne ju rekomandojmë të lexoni artikullin Hippotherapy: kalë të trajtuar sëmundjet e njerëzve.

Kanisterapiya Fëmijët: komente, video ^

Sidomos përdorur gjerësisht kanisterapiya për fëmijët me autizëm (RSA, autizmi fëmijërinë e hershme), ku qentë që ndikojnë sukses gjendjen psiko-emocionale, tërhoqi pacientëve pacientët e rinj me hapësirë ​​të brendshme të mbyllur, të zhvilluar atë, ka ndihmuar të gjeni qenët i shoqërueshëm, emocion dhe lidhje pozitiv në botë.

Kanisterapiya për fëmijët me paralizë cerebrale - një nga metodat e rekomanduara, ku qeni është motivuesi kryesor, duke i lejuar për të zhvilluar aftësitë motorike, vëmendje, kujtesë dhe për të përmirësuar tonin e muskujve në një fëmijë të sëmurë

Kanisterapiya për rehabilitimin, korrigjimin dhe adaptimin e fëmijëve me zhvillim intelektual ndihmon në lehtësimin ndjenjën e inferioritetit, të stabilizuar gjendjen emocionale, të mësuarit për jetë aktive dhe interes, për të zhvilluar gjuhën, vëmendjen dhe kujtesën.

Komentet më të shumta pozitive në lidhje me trajtimin kanisterapiyi konfirmojnë faktin se qentë me të vërtetë mund të përmirësojë ndjeshëm të sëmurët. Pacientët pak shpejt të fillojnë kontakt me kafshët, t'i tregojmë interes dhe shqetësim.

Përveç kësaj, shumë vuri në dukje faktin se qentë kanë filluar të inkurajojnë ulur ose kanë anomalitë fizike të aktivitetit fëmijët dhe të lëvizjes që nxit zhvillimin e aftësive motorike gjobë dhe të reduktuar distrofi muskulare.