Delfinët Dolphin trajtojnë njerëzit


Terapia Dolphin korrigjon gjendjen emocionale dhe psikologjike të fëmijëve

Terapi Dolphin është një metodë jokonvencionale të terapisë alternative të bazuara në pacientët komunikuar me delfinët.

Këto banorët e deteve dhe oqeaneve nga kohërat e lashta simbolizon pushtet, siguri, shpëtim, liri, shpejtësia, dashuri dhe kënaqësi.

Dolphin Terapia: natyrën dhe përfitimet e komunikimit me delfinët ^


Dolphin terapi - një animaloterapiyi seksion, në bazë të cilit është trajtimi Kontakt i drejtpërdrejtë në mes të njerëzve të sëmurë dhe delfinëve.

Qëllimi kryesor i Korrektues, rehabilitimin dhe metodat terapeutike është për të eliminuar devijimet e dhimbshme dhe të japë një ndikim pozitiv në proceset emocionale, psikologjike dhe fiziologjike në trup.

Dolphin Terapia synon të arrijë rezultatet e mëposhtme:

 • Marrë emocione pozitive;
 • Rritja e vetë-respekt;
 • Sensorimotor, shprehja fizike dhe zhvillimi;
 • Nga izolimi;
 • Nxitja e interesit në botën e jashtme;
 • Plotësimi në emocionet që mungojnë;
 • Stresi, sëmundje, tensioni fizike apo nervor.

Se si të trajtojnë delfinët, tregojnë efektet e këtyre dy llojeve të gjitarëve në njerëz të sëmurë:

 • Mekanizmi fiziologjik që përbëhet nga relaksim vibroacoustic, ultrazërit dhe delfin ndikimin refleksoterapevticheskoho në njeri;
 • Mekanizmi psikologjik, e cila është e bazuar lojra dhe komunikimin me delfinët.

Delfinët trajtimin e njerëzve, sepse disa prej tyre i publikuar nga aktiviteti tejzanor motor valë dhe një lloj komunikimi.

Cilat sëmundje të trajtohen me Dolphins: indikacionet dhe Anëshkrim për delfin ^

Dolphin tregon rezultate të mira në të folurit dhe çrregullime të dëgjimit

Terapi Dolphin ka provuar efektive në sëmundje të tilla:

 • ICP, RDA, sindroma Down;
 • Çrregullime të dëgjimit dhe të folurit;
 • Vonojë zhvillimin mendor, verbale dhe mendore;
 • Çrregullime të kujtesës;
 • Lodhje të muskujve;
 • Neuroses, stresi post-traumatik.

Dolphin ka disa contraindications, për shembull, ajo nuk duhet të përdoret në pacientët me epilepsi, sëmundjet infektive apo lëkurës dhe onkologjisë.

Asistencë të rëndësishme shtesë në përmirësimin e gjendjes fizike dhe emocionale ofron delfin në STP, gjatë së cilës fëmija qetësohet, relakson dhe përmirësuar gradualisht fjalim dhe zhvillimin fizik.

Dolphin me nervozizëm dhe çrregullime depresive gjithashtu tregoi rezultate të shkëlqyera. Efektiviteti i kësaj teknike për shkak të pranisë së aftësive unike që e bëjnë delfinët trajtuar depresionin, apati, pagjumësi pas disa seancave.

Rezultatet e shkëlqyera tregoi delfin në çrregullime të kujtesës, kur pas kontakti me këto kafshë vërejtur përqendrim të lartë, aktivizimin e proceseve të mendimit dhe për të rritur performancën mendore.

Nëse delfinët trajtuar sëmundjet e njerëzve, shumë fakte dëshmojnë, njëra prej të cilave është përdorimi i delfin për të dy fëmijët nga RSA. Pas disa seanca mbahet tyre ka pasur një rritje të qenët i shoqërueshëm, mirëdashësi, qëndrim pozitiv dhe kurioz drejt botës dhe të përqëndrohet në detyra të veçanta.

Fushat kryesore të delfin përfshijnë:

 • Drejtimi diagnostike në të cilën kontakti me pacientin sëmurë delfin është i lirë në natyrë dhe të kryhen me një pjesëmarrje minimale prej njerëzve të tjerë;
 • Drejtim korrigjim. Në këtë rast, kontakti me kafshët e sëmura ndodh së bashku me një specialist, i cili është planifikuar vendim psiko, psihoprofilakticheskoy dhe detyra të tjera.

Ne ju rekomandojmë të lexoni edhe artikullin Kanisterapiya qentë e - terapistët trajtojnë njerëzit.

Dolphin Fëmijët: komente, video ^

Terapi Dolphin është shumë i dobishëm për fëmijët që vuajnë nga sëmundje të caktuara të vështira. Më shpesh drejtuar në këtë metodë, në rastet e mëposhtme:

 • në fjalën dhe çrregullime të dëgjimit,
 • në prani të paralizë cerebrale,
 • RSA,
 • Sindroma Down.

Delfinët trajnuar posaçërisht janë në gjendje të zhytet pacientët në botën e pacientëve të rinj të kontaktit të ndjeshme prekshëm dhe të trajtimit të përgjithshme ultratinguj. Komunikimit, mësimet dhe lojërat me këto gjitarët miqësore të arsyeshme të zhvilluar dhe për të përmirësuar lëvizje motorike dhe gjuhësore aftësitë e fëmijës, duke ndikuar pozitivisht në sistemin qendror nervor, forcojnë sistemin imunitar dhe të zhvillojnë muskulare.

Terapi Dolphin për fëmijët me fjalimin dhe çrregullim dëgjuar ndihmon ata të rrisin aftësitë e tyre gjuhësore, pjesërisht të rivendosur dëgjimin për të fituar besimin në vetvete, lehtësimin e stresit dhe të stabilizuar gjendjen shpirtërore.

Terapi Dolphin për fëmijët me paralizë cerebrale mund të çojë në rezultate të jashtëzakonshme pozitive. Çdo seancë kryer në fëmijët me paralizë cerebrale për të komunikuar me delfinët është shumë e emocioneve pozitive dhe për të përmirësuar gjendjen e tyre të përgjithshme nga kontakti vizual, emocional dhe i prekshëm.

Përveç kësaj, fëmijët kanë filluar të zhvillojnë të folurit dhe aftësitë motorike, përmirëson aftësitë motorike gjobë, të relaksoheni dhe të trajnojnë grupe të veçanta të muskujve.

Terapi Dolphin për fëmijët me autizëm hershme foshnjore dhe sindromin Down, së bashku me Kanisterapiya, e përdorur gjerësisht në zoomeditsine. Kjo teknikë është projektuar për të zgjidhur këto objektiva kryesore:

 • Ndryshoni ankthi, agresion, zemërim, frikë dhe indiferenca rritur aktivitetin, kuriozitet, mirësi, vetë-besimin dhe duke fituar cilësitë e tjera pozitive dhe ndjenjat;
 • Për të ndihmuar në përmirësimin e marrëdhënieve në shoqëri;
 • Ekstrakt i izolimit;
 • Get shpëtoj nga vështirësitë e komunikimit;
 • Forcuar muskujt dhe për të përmirësuar funksionin e organeve të brendshme.

Shqyrtime Dolphin konfirmojnë efektet shëruese të kafshëve në njerëz të sëmurë. Komunikimi me këto gjitarët unike është me të vërtetë normalizimin e funksionit kardiak, t'i japë paqe e mendjes, të përmirësuar gjumin, përmirësojë disponimin dhe performancën.

Në fëmijët me çrregullime fizike dhe neurologjike shënuar rritje përqendrimit, të përmirësuar kujtesën dhe gjendjen fizike, ata bëhen më të shoqërueshëm, të qetë, i sjellshëm dhe të përgjegjshëm.